Fosti anglicani in pelerinaj la Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Foști anglicani în pelerinaj la Roma

[2012-02-25]
Peste o sută de foști anglicani britanici și-au încheiat ieri un pelerinaj în Roma, făcut ca mulțumire pentru crearea Ordinariatului personal al Fecioarei de Walsingham. "A fost un pelerinaj foarte interesant, dat fiind că aproape toți cei care au fost cu mine în aceste zile nu erau catolici până la Paștele de anul trecut", a declarat Mons. Keith Newton, șeful ordinariatului britanic.
Ordinariatul a fost înființat anul trecut de Papa Benedict al XVI-lea pentru a da anglicanilor posibilitatea de a intra în comuniune deplină cu Biserica Catolică, dar conservându-și "patrimoniul anglican unic". "Acum ei au venit în centrul catolicismului, au venit la mormintele Sfinților Petru și Paul, să se roage și să mulțumească, iar mulți cred că au fost cu adevărat impresionați de aceste momente", a spus Mons. Newton. Ordinariatul personal al Fecioarei de Walsingham are deja 57 de preoți peste o mie de membri, in Anglia, Țara Galilor și Scoția. Anul acesta de Paști alți 200 de credincioși și circa 20 de preoți vor intra în Biserica Catolică prin acest ordinariat.
"Dacă spunem minunat nu spunem destul despre ce am simțit împreună aici", a declarat pr. Len Black la predica de la Liturghia de vineri din Bazilica San Pietro. Pr. Black a fost timp de 30 de ani slujitor episcopalian. "Sunt sigur că, asemenea mie, săptămâna aceasta cu toții ați simțit că ați ajuns acasă", le-a spus el. "Nicăieri nu poți experimenta mai bine decât aici, aproape de locul unde Apostolul Petru și-a dat viața și unde Succesorii lui au păzit credința timp de generații." Miercuri grupul a fost salutat de Papa Benedict al XVI-lea după audiența din Aula Paul al VI-lea. Pelerinii i-au cântat Sfântului Părinte imnul "Praise to the Holiest", compus de Fericitul John Henry Newman, un anglican din secolul XIX, convertit la catolicism și ajuns Cardinal.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 952, Ultimul acces: 2024-06-14 12:38:51