Anunturi din Dieceza de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Oradea

[2012-02-01]
1. Solemnitatea "Întâmpinarea Domnului" - Ziua Mondială a Vieții Consacrate
La data de 2 februarie, la 40 de zile de la sărbătoarea Nașterii Domnului, Biserica Catolică celebrează sărbătoarea Întâmpinării Domnului, zi care evocă prezentarea Pruncului Isus în Templul din Ierusalim. În liturghiile acestei sărbători se sfințesc lumânările, care simbolizează pe Isus Cristos, adevărata Lumină. Tot în această zi se sărbătorește și Ziua Mondială a Vieții Consacrate, instituită în anul 1997 de către Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, zi în care mulțumim lui Dumnezeu pentru vocațiile la viața consacrată. În întâmpinarea acestor sărbători, la inițiativa Episcopiilor Romano-Catolice și Greco-Catolice de Oradea joi, 2 februarie 2012 va avea loc la Oradea întâlnirea călugărilor și călugărițelor care trăiesc pe teritoriul Diecezelor amintite. Reprezentanții vieții consacrate vor participa la orele 10.00 în Catedrala romano-catolică Oradea la adorația Sfântului Sacrament, după care la orele 10.30 va urma o liturghie arhierească. Persoanele consacrate din cele două Dieceze vor participa și la alte programe comune organizate cu această ocazie în Palatul Episcopal.
2. Oră de rugăciune Taize de joi la sediul Centrului Diecezan de Tineret
"Trăim momente ale istoriei, când a devenit imperios necesar să însuflețim din nou cu viață mesajul iubirii și al păcii." (Scrisoare Taize 2012) Joi, 2 februarie 2012, orele 19.00, Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice Oradea invită tinerii diecezei la ora de rugăciune Taize, la care sunt așteptați cei care doresc să petreacă momente de liniște sufletească, dornici să devină "sarea pământului". Rugăciunea va avea loc pe str. Șirul Canonicilor nr. 9.
3. Concert de muzică barocă în Sala festivă a Palatului Episcopal
Sâmbătă, 4 februarie 2012, orele 18.00 Episcopia Romano-Catolică vă invită în Sala festivă a Palatului Episcopal la un concert de muzică barocă cu titlul Laudate Pueri. Programul concertului va fi prezentat de interpreți ai formațiilor de muzică Musica Profana din Budapesta și Sacri Concentus din Timișoara. Interpreți: Andrejszky Judit (soprană, orgă), Vitarius Piroska (vioară barocă), Dorel Iuga (flaut baroc), Szabo Zsolt (violă da gamba), Caius Hera (teorbă, ghitară barocă).
Secretariatul Episcopiei Romano-Catolice de Oradea
Tel. 0259-411180

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1256, Ultimul acces: 2024-05-17 14:23:27