Zi de formare pentru Actiunea Catolica, sector adulti - zona Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de formare pentru Acțiunea Catolică, sector adulți - zona Bacău

[2012-02-01]
De o zi plină de haruri au avut parte cei 91 de membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice a Adulților din zona Bacău, care s-au întâlnit sâmbătă, 28 ianuarie 2012, în parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Mărgineni. Cele nouă parohii participante au fost: Bacău "Sfântul Nicolae", Mărgineni, Faraoani, Gioseni, Pustiana, Onești, Comănești, Moinești și Zăpodea-Traian. Printre invitații speciali, care au făcut ca ziua de formare să fie una rodnică, au fost asistenții spirituali, pr. Iosif Dămătăr, paroh de Mărgineni, pr. Ștefan Bortă, vicar de Pustiana, și pr. Marius-Claudiu Dumea, vicar de Bacău, și psiholog Mihaela Lavinia Ghiorghiu.
Ziua de formare a început cu un salut de bun venit tuturor participanților atât din partea gazdelor, cât și a responsabililor zonei. După rugăciunea de deschidere, cei prezenți au urmărit materialele propuse de către părintele Iosif Dămătăr, asistent spiritual al A.C.A. zona Bacău, care au avut ca punct de plecare tema anului asociativ: "Plini de recunoștință cu o angajare reînnoită". "Se caută un om", "Încredințează Domnului trecutul", "Trebuie să schimbăm" și importanța trăirii Evangheliei pentru reînnoirea personală și comunitară sunt doar câteva dintre subiectele propuse spre meditare care i-au făcut pe participanți să înțeleagă modul în care pot plini de recunoștință să aibă o angajare reînnoită în comunitățile lor.
Psihologul Mihaela Lavinia Ghiorghiu, din Piatra Neamț, a prezentat rolul adevăratelor valori pe care familia de azi trebuie să le păstreze și să le transmită copiilor. A urmat o dezbatere în care fiecare a propus soluții pentru rezolvarea unor situații problemă, care apar în viața de familie și mai ales în transmiterea valorilor creștine. Punctul culminant al zilei a fost participarea la Sfânta Liturghie, de la ora 12.00. Prânzul pregătit de gazde a fost un adevărat festin în care gospodinele din Mărgineni au dovedit o adevărată artă culinară în pregătirea bunătăților servite. Programul a continuat cu un mini-spectacol prezentat de tinerii și copiii Acțiunii Catolice din Mărgineni.
Paul Păduraru, responsabil A.C.A. zona Bacău, a prezentat materialul "Familia creștină în încercare", după care a propus câteva întrebări spre aprofundare cu privire la încercările prin care trec familiile creștine în ziua de astăzi. La ultimul punct al zilei de formare fiecare a împărtășit din ceea ce l-a impresionat în mod deosebit și mesajul pe care îl va transmite în comunitățile în care trăiește. (După materialul semnat de Lia Pușcașu și Loredana Cojan pe Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1294, Ultimul acces: 2024-05-19 23:03:53