Noi membri in "Armata Maicii Domnului" la Buruienesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noi membri în "Armata Maicii Domnului" la Buruienești

[2012-02-01]
Asociația Publică Internațională de Drept Pontifical "Armata Maicii Domnului" din România s-a îmbogățit cu 460 noi membri, în ziua de 29 ianuarie 2012, în cadrul Liturghiei celebrate de la ora 11 în biserica Sfântul Iosif Muncitorul din Buruienești de către pr. Pavel Bulai, asistent național al A.M.D. din România, concelebrant fiind pr. paroh Iosif Bisoc. După ce anul trecut s-a comemorat împlinirea a 70 de ani de la sacrificiul oferit de bunăvoie în lagărul de la Auschwitz de către sfântul martir al carității Maximilian Maria Kolbe, aniversare marcată prin diferite inițiative luate în cele peste 45 de țări unde activează asociația, anul acesta Armata Maicii Domnului din România aniversează 80 de ani de prezență pe teritoriul român, aflăm de pe Ercis.ro.
Asociația a luat ființă în Cetatea Eternă, la 16 octombrie 1917, având ca fondator principal pe fratele franciscan polonez Maximilian Maria Kolbe împreună cu alți șase cofondatori: doi români - pr. Iosif Petru Maria Pal și pr. Anton Glowinski - și patru italieni. Ei au făcut în acea seară de 16 octombrie un pact sfânt: "Să promoveze dragostea față de Neprihănita prin care să atragă cât mai multe suflete la Inima Preasfântă a lui Isus". La întoarcerea în Polonia a pr. Maximilian Maria Kolbe și în România a pr. Iosif Petru Maria Pal, la cârma asociației la nivel internațional a fost regretatul și iubitul pr. Dumitru Lucaci, iar la cârma asociației din Roma pe pr. Ion Gârleanu.
Când pr. Dumitru Lucaci a fost numit profesor la Colegiul Teologic Franciscan din Luizi-Călugăra, acesta avea să dezvolte și să răspândească cu zel neobosit, atât pe tărâm moldav, cât și transilvănean, spiritul Armatei Maicii Domnului, care își avea sediul canonic la conventul și biserica Sfântul Nicolae din Bacău, unde paroh și decan la acea vreme era pr. Iosif Maria Tălmăcel, OFMConv. La aniversarea a 80 de ani de existență, după o pregătire adecvată și o implicare pe măsură a pr. paroh Iosif Bisoc în colaborare cu frații din conventul Sfântul Iosif Muncitorul, în ziua de 29 ianuarie 2012, ca prim rod al anului aniversar pe care îl parcurge Armata Maicii Domnului, au intrat să facă parte din asociație un număr de 460 de credincioși, care s-au consacrat Neprihănitei după modelul remarcabil al Sfântului Maximilian Maria Kolbe.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1319, Ultimul acces: 2024-05-20 10:41:48