Mons. Tomasi despre reuniunea CCEE-KEK - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mons. Tomasi despre reuniunea CCEE-KEK

[2012-02-01]
S-a încheiat vineri, 27 ianuarie 2012, la Geneva, reuniunea Comitetului comun CCEE-KEK. Din CCEE fac parte membrii Consiliului Conferințelor Episcopale Europene, iar din KEK delegații Bisericilor Ortodoxe, Protestante, Anglicane și Veterocatolice. Cu ajutorul experților, participanții la lucrări au analizat provocările puse creștinilor de actuala situație demografică, politică și economică, căutând împreună răspunsurile teologice și pastorale care trebuie date la respectivele provocări. Radio Vatican l-a intervievat pe Arhiepiscopul Silvano Maria Tomasi, observator al Sfântului Scaun la sediul ONU din Geneva.
"Delegațiile CCEE și KEK au avut ca obiectiv principal continuarea dialogului pentru a crea comuniune, a parcurge împreună un drum în Europa, mai ales în fața noilor situații cu care ne confruntăm. Există unele aspecte culturale, o anumită sensibilitate nouă care prinde contur în cultura europeană, care tinde să limiteze religia la domeniul privat, care urmărește să impună în arena publică o ideologie care se consideră neutră dar care de fapt impune criterii, opțiuni și moduri de vedere care elimină celelalte forme de credință, ca de exemplu creștinismul. Pe de altă parte, pe lângă această schimbare culturală, sunt și situații practice, precum transformările demografice care se înregistrează în Europa, prezența unor minorități care cer o atenție specială în raporturile dintre creștini și musulmani, romi, sinti și așa mai departe".
"În fața acestui cadru de preocupări", a continuat Episcopul Silvano Tomasi, "circa douăzeci de persoane s-au reunit la Geneva pentru reflecții, dezbateri și ascultare. Au văzut că, mai întâi de toate, este necesar a găsi o manieră eficientă de a transmite credința, ținând cont de schimbul generațiilor. Totodată, este necesar a găsi forme de împărtășire a experienței în privința modului în care diferitele tradiții creștine se confruntă cu aceste probleme, pentru că a dori adoptarea unei acțiuni comune este încă prematur. Există exigențe proprii fiecărei tradiții, drept care se merge înainte pe propria cale, dar ținând cont că toți depindem de același mesaj al Evangheliei și că trebuie să căutăm să ne orientăm în aceeași direcție".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1401, Ultimul acces: 2024-12-10 01:54:27