"Cardul credintei" de purtat de credinciosi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Cardul credinței" de purtat de credincioși

[2012-02-01]
Conferința Episcopilor din Anglia și Țara Galilor a lansat un "Card al credinței" (Faith Card), având ca scop să amintească celor care îl poartă principiile evanghelice și datoria de a promova Vestea cea Bună. Inițiativa a fost lansată de Departamentul pentru Evanghelizare și Cateheză din cadrul Conferinței, informează Radio Vatican. "Cardul credinței" are dimensiunile unui obișnuit card bancar, pe una din fațete urmând posesorul să își scrie numele și prenumele, sub putându-se citi șase îndatoriri care îi revin în calitate de catolic: a împărtăși cu alții bucuria de a-l cunoaște pe Cristos; a se ruga; a participa cu regularitate la Sacramente; a-l iubi pe aproapele ca pe sine însuși; a face să rodească darurile primite; a ierta așa cum am fost iertați.
Pe verso, cardul are imprimat un citat din Fericitul Henry Newman care amintește chemarea la slujire pentru fiecare catolic și importanța misiunii. În fine, pe cardul credinței apare și un îndemn: "În caz de urgență sunteți rugați să contactați un preot catolic". În fond, explică Mons. Kieran Corry, președinte al Departamentului pentru Evanghelizare și Cateheză al episcopatului din Marea Britanie "noi toți avem în portofele o mare varietate de carduri ce indică fie identitatea noastră, fie ceea ce este important pentru noi. În această optică cardul credinței dorește să ofere credincioșilor catolici o notă asupra a ceea ce înseamnă a fi un urmaș al lui Cristos." Desigur, a spus prelatul, "nu putem rezuma întreaga noastră credință în acest card, dar sperăm doar ca acest card să îi facă pe credincioși mai dornici de a se implica cât mai mult în sfera credinței, de a citi și învăța mai mult în cele privitoare la propria credință."
"Credința nu este un fapt privat", a subliniat Mons. Conry. "A purta acest card necesită curaj, pentru că revelează altora că crezi în Dumnezeu, că viața are un scop, că încerci să îți iubești și să îți slujești aproapele. Speranța este că credincioșii vor utilizeze acest card pentru a da mărturie despre credința lor. Dacă cineva le pune întrebări despre catolicism, un punct de plecare ar fi tocmai acela de a arăta acest card, pornind de la ceea ce scrie pe el." Complet gratuit, "Cardul credinței" va fi produs în mii de exemplare și va fi distribuit, în lunile februarie și martie, în cele 24 de Dieceze catolice din Anglia și Țara Galilor.
(Sursa: Radio Vatican)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1259, Ultimul acces: 2024-04-08 00:27:33