Papa a numit noul Patriarh de Venetia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a numit noul Patriarh de Veneția

[2012-02-01]
Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe Episcopul Francesco Moraglia, Episcop de La Spezia-Sarzana-Brugnato, ca Patriarh de Veneția. Patriarhul numit este nativ din Genova, unde s-a născut în 1953 și a fost hirotonit în 1977. După ce și-a luat doctoratul în teologie la Universitatea Pontificală Urbaniana, a predat la seminarul major arhidiecezan din Genova, fiind și paroh asociat la o parohie din localitate.
Mai apoi a fost profesor de teologie dogmatică la Facultatea de Teologie a Italiei de Nord, precum și profesor și decan al Institutului Ligurian de Studii Religioase. De asemenea a condus biroul diecezan pentru cultură și Centrul Didascaleion pentru Studii. A fost numit Episcop de La Spezia-Sarzana-Brugnato în 2007, primind consacrarea episcopală în 2008, de la Arhiepiscopul de Genova, Cardinalul Angelo Bagnasco. Episcopul Moraglia vine pe un post vacant încă din iunie anul trecut, când Patriarhul de atunci al Veneției, Cardinalul Angelo Scola, a fost numit Arhiepiscop de Milano. Într-un interviu pentru Radio Vatican, noul Patriarh spune că la primirea veștii a fost cuprins de tremur, căci nu și-a imaginat niciodată că așa ceva ar fi posibil. Referindu-se la actuala criză economică cu care se confruntă Italia și întreaga Europă, Episcopul Moraglia a afirmat că este mai mult decât o problemă de finanțe sau economie: este o criză culturală și antropologică.
Veneția, unul dintre cele mai importante scaune episcopale din Italia, a dat în secolul XX trei Papi: Pius al X-lea, Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul I. Dieceza are o populație de 375.790 de persoane, aproape toți fiind catolici - 372.032. Credincioșii sunt deserviți de 394 de preoți, 29 diaconi permanenți și 755 persoane consacrate. Vaticanul a anunțat ieri și numirea Episcopului Filippo Iannone de Sora-Aquino-Pontecorvo, Italia, ca vice-regent al Diecezei de Roma, conferindu-i titlul de Arhiepiscop. Parohul de Santi Simone e Giuda, din Torre Angela, Mons. Matteo Maria Zuppi, a fost numit Episcop auxiliar de Roma. Dieceza de Roma are acum șapte Episcopi auxiliari care să îl asiste pe vicarul general al Papei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1349, Ultimul acces: 2024-05-20 12:37:23