Lupta impotriva SIDA prin folosirea castitatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lupta împotriva SIDA prin folosirea castității

[2005-06-12]
Fidelitatea și castitatea sunt căile sigure de prevenire a răspândirii SIDA, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea în audiența acordată vinerea trecută Episcopilor din Africa de Sud, Botswana, Swaziland, Namibia și Lesotho, aflați în vizita ad limina la Roma. Adresându-li-se în engleză, Pontiful a spus că împărtășește "profunda îngrijorare" a Episcopilor pentru situația curentă. "Mă rog în special pentru văduve, pentru orfani, pentru tinerele mame și pentru cei cale căror vieți au fost cutremurate de această crudă boală", a spus Papa.

În același timp, Sfântul Părinte i-a încurajat pe Episcopi în eforturile lor de "luptă împotriva acestui virus, care nu doar ucide, dar amenință serios economia și stabilitatea socială a continentului. [...] Biserica Catolică s-a aflat întotdeauna în prima linie a luptei pentru prevenirea și tratarea acestei boli", a subliniat Papa, în contextul în care 25% dintre instituțiile în care se tratează bolnavii de SIDA aparțin catolicilor. Biserica joacă un rol important în asistența medicală pentru astfel de pacienți din sudul Africii, deși aici catolicii sunt minoritari: 7% în Africa de Sus, 5.1% în Botswana, 5.4% în Swaziland, 20.1% în Namibia și 41.3% în Lesotho.

Papa Benedict al XVI-lea i-a asigurat pe Episcopi că "învățătura tradițională a Bisericii s-a dovedit a fi singura metodă sigură de prevenire a răspândirii SIDA. Din acest motiv, compania, bucuria, fericirea și pacea pe care căsătoria creștină și fidelitatea le oferă, și securitatea dată de castitate, trebuie prezentate în continuu credincioșilor, în special tinerilor", a spus el. Sfântul Părinte a mai adăugat: "Reprezintă un motiv de mare îngrijorare faptul că viața africană, însăși sursa de speranță și stabilitate a continentului, este amenințată de divorț, avort, prostituție, trafic uman și mentalitatea contraceptivă, toate contribuind la distrugerea moralei sexuale". (SE05-10406)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1757, Ultimul acces: 2024-03-29 05:41:34