Barbatul si femeia: "cazul serios" al iubirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bărbatul și femeia: "cazul serios" al iubirii

[2012-01-30]
Primul volum al colecției "Iubirea și omul", de la Editura Galaxia Gutenberg, îi aparține Cardinalului Angelo Scola și se numește "Bărbatul și femeia: 'cazul serios' al iubirii". Colecția își propune să publice texte născute în special din activitatea de predare a Institutului Papa Ioan Paul al II-lea pentru Studii despre Căsătorie și Familie, de la Roma. Până acum au apărut patru volume.
Autorul își prezintă astfel structura cărții în introducere: "Analiza de față cuprinde trei etape, care corespund celor trei factori ai misterului nupțial. În prima, chemată 'Eu-l și tu-ul', se descrie diferența sexuală. Cea de-a doua, intitulată 'Te iubesc', e dedicată dăruirii de sine. 'Iubirea dă naștere iubirii' este titlul etapei a treia, dedicată temei fecundității. De fapt, mentalitatea dominantă nu încetează nici o clipă șirul atacurilor împotriva unității misterului nupțial (diferența sexuală, dăruirea de sine și fecunditatea). Și fiecare posibilitate pe care o găsește știința de a-i separa factorii constitutivi este salutată ca o cucerire a libertății."
La finalul cărții, tot autorul explică despre carte că "arăta deplina corespondență a planului lui Dumnezeu asupra persoanei, a căsătoriei și a familiei cu exigențele cele mai profunde ale inimii omului. Sunt tot mai convins, de fapt, că doar adevărul - și adevărul întreg, fără reduceri și scurtături - este cu adevărat fermecător și, deci, credibil. Astăzi la fel ca și ieri. Și la fel va fi mâine. La nord precum la sud, la estul precum la vestul planetei. Pentru tineri și mai puțin tineri. Pentru că, după cum spune Isus, doar adevărul eliberează cu adevărat."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1236, Ultimul acces: 2024-04-21 00:25:07