Hramul Manastirii Stavropoleos din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Mănăstirii Stavropoleos din București

[2012-01-18]
Sfântul Atanasie cel Mare este și ocrotitorul Mănăstirii Stavropoleos, așezământ monahal situat în Centrul Istoric al Capitalei. Cu prilejul hramului, la Sfânta Liturghie au participat, pe lângă obștea monahală, și credincioși bucureșteni.
'Mănăstirea Stavropoleos îl sărbătorește astăzi pe Sfântul Atanasie cel Mare care alături de Sfinții Arhangheli este unul dintre ocrotitorii bisericii mănăstirii încă de la zidirea ei, din anul 1724. Sfântului Mare Ierarh Atanasie și Sfinților Arhangheli li s-a alăturat ca ocrotitor la redeschiderea mănăstirii, prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Iustin Martirul și Filozoful', a spus Stavrofora Mihaela Luchian, stareța Mănăstirii Stavropoleos.
Sărbătoarea Sfântului Atanasie cel Mare este prilej de bucurie și pentru cei care îi poartă numele. Potrivit tradiției așezământului, monahiile din cadrul obștii Stavropoleos au primit, la tundere, numele ocrotitorilor lăcașului de cult.
Mănăstirea Stavropoleos a fost ridicată în prima jumătate a veacului al XVIII-lea și îi mai are ocrotitori pe Sfântul Mucenic Iustin, Martirul și Filosoful, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și pe Sfântul Mucenic Haralambie. Închisă în perioada secularizării, mănăstirea a fost redeschisă în 1940 ca biserică de parohie. După mai bine de jumătate de secol, în anul 2008, a redevinit mănăstire, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 133937, Ultimul acces: 2024-05-17 22:38:08