Hramul Bisericii Bucur Ciobanul din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Bisericii Bucur Ciobanul din Capitală

[2012-01-18]
Biserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi, 18 ianuarie 2012, pe Sfinții Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei. Unul dintre lăcașurile de cult din Capitală care și-au sărbătorit în această zi hramul a fost și Biserica „Bucur Ciobanul”. Sfânta Liturghie a hramului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.
Mai multe informații despre acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Ionuț Bărbulescu, parohul Bisericii „Bucur Ciobanul” din București: 'Am fost impresionați și de data aceasta de credința și de numărul foarte mare al credincioșilor care ne-au fost alături cu acest prilej al sărbătoririi Sfinților Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei și ocrotitorii bisericii noastre. Cred că numărul atât de mare al credincioșilor care ne-au fost alături la Sfânta Liturghie este o dovadă a atenției și totodată o mărturie a recunoștinței lor față de sfinții ocrotitori ai bisericii noastre'.
Deși a fost zi de lucru, iar vremea destul de rece, la sărbătoarea sfântului lăcaș au ținut să fie prezenți credincioși din diverse părți ale Bucureștiului.
Situată în vecinătatea Mănăstirii „Radu-Vodă”, Biserica „Bucur Ciobanul” este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. În ultimii ani au fost efectuate ample lucrări de consolidare a sfântului lăcaș, urmând ca în momentul finalizării acestora să se facă și resfințirea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9371, Ultimul acces: 2024-05-18 07:14:03