Conferinta despre importanta duhovniceasca a pelerinajului la Centrul religios-cultural Dumitru Staniloae din Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință despre importanța duhovnicească a pelerinajului la Centrul religios-cultural Dumitru Stăniloae din Viena

[2012-01-18]
Sâmbăta, 14 ianuarie, a avut loc la Centrul religios-cultural Dumitru Stăniloae din Viena conferința cu tema Importanța duhovnicească a Pelerinajului, susținută de Pr. Cătălin Niculescu, reprezentant al Centrului de Pelerinaj Basilica și care s-a aflat la Viena cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În prima parte a conferinței s-au arătat motivele principale ale pelerinajului, semnificațiile spirituale și importanța pelerinajului în vederea apropierii noastre față de Dumnezeu, de Maica Domnului și de sfinții Săi și nu în ultimul rând îmbogățirea spirituală a pelerinului care știe să facă diferență între turism și pelerinaj. În a doua parte au fost discutate lucruri practice, pe care trebuie să le cunoască fiecare pelerin care dorește să meargă pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă.
Această conferință a fost organizată în vederea pregătirii celor 54 de pelerini de la Biserica Ortodoxă Română din Viena care vor vizita Țara Sfântă și Muntele Sinai în perioada 6-16 februarie, însoțiți de către Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și de către Pr. Emanuel Nuțu.
Acesta este cel de-al treilea pelerinaj în Țara Sfântă care este organizat în cadrul Centrului religios-cultural Dumitru Stăniloae din Viena în colaborare cu Agenția de Pelerinaj Basilica a Patriarhiei Române, pentru cei care doresc o apropiere față de Dumnezeu în acest fel, o întărire duhovnicească sau o îmbogățire a cunoștințelor religioase prin vizitarea locurilor sfinte despre care auzim mereu in Sfintele Evanghelii duminicale.
La sfârșitul Conferinței, Pr. Emanuel Nuțu a mulțumit în numele Pr. Paroh Dr. Nicolae Dura și a pelerinilor pentru cuvintele de folos sufletesc ascultate, apoi fiecare pelerin a primit câte un dar care va aminti de momentele duhovnicești trăite cu multă intensitate și care au trezit în fiecare dorința de a ajunge cat mai repede la Locurile Sfinte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1402, Ultimul acces: 2024-05-18 04:40:14