Slujba arhiereasca in parohia Ipatele, Protopopiatul Iasi 2 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească în parohia Ipatele, Protopopiatul Iași 2

[2012-01-10]
Credincioșii din parohia Ipatele, Protopopiatul Iași 2, au participat, în urmă cu două zile, la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Biserica 'Sfântul Nicolae' de PS Calinic Botoșăneanul. Sfântul lăcaș a fost ridicat prin contribuția autorităților locale care se implică în activitatea pastorală a tuturor parohiilor din comuna Ipatele.
Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 8 ianuarie, Sfânta Liturghie în Biserica 'Sfântul Nicolae' din parohia Ipatele, Protopopiatul Iași 2, informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova. La finalul slujbei, PS Calinic Botoșăneanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile pericopei evanghelice din Duminica după Botezul Domnului. În același timp, Preasfinția Sa a subliniat legătura dintre praznicul Botezului Domnului și sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul. Părintele Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, a mulțumit Episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor pentru prezența în mijlocul credincioșilor din parohia Ipatele. Părintele protopop Vilie Doroșincă a apreciat sprijinul pe care primarul comunei Ipatele, Costică Postârnac, îl acordă parohiilor din comuna Ipatele. 'Primarul Costică Postârnac a contribuit semnificativ la ridicarea bisericii din parohia Ipatele, fiind ctitorul principal al acestui sfânt lăcaș. De asemenea, primarul Costică Postârnac a mai construit casa parohială a parohiei Ipatele și cea din parohia Bâcu - Ipatele, iar în parohia Cuza-Vodă - Ipatele sprijină ridicarea unei locuințe pentru preotul paroh', a relatat pr. protopop Vilie Doroșincă.
Zece ani de rugăciune în biserica nouă
La Sfânta Liturghie au participat sute de credincioși din comuna Ipatele, dar și din alte comune învecinate. În parohia Ipatele se derulează în prezent lucrările de reconsolidare la biserica cimitirului din sat. 'Toate aceste lucrări sunt coordonate de pr. paroh Mihai Bărboșelu, care se implică în activitățile social-pastorale din parohie, fiind susținut de consiliul parohial și de enoriași', a adăugat pr. protopop Vilie Doroșincă. Biserica parohiei Ipatele a fost ridicată între anii 1993-2002. În urmă cu zece ani a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În luna noiembrie a anului trecut, credincioșii din parohia Ipatele au avut bucuria să primească vizita pastorală a Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a Înalt Preasfințitului Serafim, Arhiepiscopul Ortodox al Germaniei și Mitropolitul Europei Centrale și de Nord. În parohia Ipatele a fost derulat, în anii trecuți, programul catehetic 'Hristos împărtășit copiilor'. În perioada sărbătorilor de iarnă, micii enoriași participă în număr mare la sfintele slujbe, iar în fiecare an de Crăciun primesc daruri de la părintele paroh Mihai Bărboșelu. Parohia Ipatele are o bună colaborare cu școala din comună. La sărbătorile din timpul săptămânii, când se oficiază Sfânta Liturghie, elevii, însoțiți de profesorii lor, vin în timpul orei de religie pentru a participa la slujbă. O atenție deosebită la marile sărbători de peste an este acordată vârstnicilor, care primesc pachete cu alimente și îmbrăcăminte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4789, Ultimul acces: 2024-04-18 01:31:58