Actiune social-filantropica in Protoieria Buhusi, judetul Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acțiune social-filantropică în Protoieria Buhuși, județul Bacău

[2012-01-09]
În Protoieria Buhuși s-a desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, o acțiune social–filantropică ce a avut ca scop ajutorarea bolnavilor de la secția Psihiatrie–cronici a Spitalului orășenesc Buhuși prin oferirea unei mese calde la prânz, timp de douăsprezece zile, în perioada 25 decembrie 2011-8 ianuarie 2012, după cum ne-a precizat părintele Gheorghe Bârjovanu, secretar Protoieria Buhuși.
Secția de Psihiatrie a Spitalului orășenesc din Buhuși este singura din județul Bacău, destinată bolnavilor de acest fel, având 68 de paturi unde sunt internați 60 de pacienți.
Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat din inițiativa și sub îndrumarea Pr. Protopop Vasile Cozma, cu participarea parohilor arondate Protoieriei Buhuși și face parte din proiectul religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic intitulat 2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.
,,Acțiunea a fost o reușită, aceasta și prin faptul că bolnavii au fost încredințați că nu sunt singuri, dar și prin faptul că L-am întâlnit pe Dumnezeu în fiecare dintre ei. Poveștile cutremurătoare de viață ale fiecăruia, reprezintă o lecție de viață pentru noi toți. Astfel de acțiuni
vor continua”, a declarat pr. Vasile Cozma – Protopop al Protopopiatului Buhuși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1395, Ultimul acces: 2024-03-19 07:03:51