Baconschi: Lucram la o vizita a Papei la Bucuresti, e nevoie de o invitatie din partea Patriarhului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Baconschi: Lucrăm la o vizită a Papei la București, e nevoie de o invitație din partea Patriarhului

[2011-01-19]
Scris de Dan Focșeanu
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, ieri, după inaugurarea Centrului de studii bizantine al Congregației Asumpționiștilor, că diplomația romćnă lucrează pentru o vizită a Papei în Romćnia, reamintind că pentru aceasta este în primul rćnd nevoie de o invitație din partea Patriarhului.
„Lucrăm cu instrumentele diplomației. Invitația trebuie să vină în primul rćnd din partea Întćistătătorului Bisericii Ortodoxe Romćne care, de îndată ce va primi acordul Sfćntului Sinod în acest sens, va face demersurile. Dar sunt bune perspective să avem un astfel de oaspete în Romćnia poate chiar... anul acesta“, a spus Baconschi.
Ulterior, însă, întrebat din nou despre lansarea unei invitații către Papă în 2011, el a spus: „Invitațiile sunt deschise, nu sunt niciodată datate“.
Ministrul a atras însă atenția că agenda de călătorii a Suveranului Pontif este destul de plină, iar acest element va conta în fixarea unei date. „Trebuie să vedem cćnd și în ce condiții îl vom putea invita la noi“.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1269, Ultimul acces: 2024-06-13 19:56:50