Povestea miracolului pentru care va fi beatificat Ioan Paul al II-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Povestea miracolului pentru care va fi beatificat Ioan Paul al II-lea

[2011-01-19]
de Diana MARCU
În urma unei proceduri extrem de rapide, Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la Roma, pe 1 mai 2011, în prezența a mii de oameni. Excepția se explică prin "reputația impunătoare de sfânt de care se bucura Ioan Paul al II-lea în timpul vieții, în momentul morții sale
și după moartea sa"
Actualul Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea, a semnat vineri, 14 ianuarie, decretul ce confirmă un miracol atribuit predecesorului său, condiție necesară pentru beatificare. Grație unei derogări papale, aceasta va avea loc la șase ani de la moartea papei polonez, în timp ce intervalul de timp obișnuit pentru inițierea procedurii este de cinci ani după deces. Excepția se explică prin "reputația impunătoare de sfânt de care se bucura papa Ioan Paul al II-lea în timpul vieții, în momentul morții sale și după moartea sa", se afirmă într-un comunicat emis de Vatican.
Un miracol aprobat
Comisia cardinalilor și episcopilor membri în Congregația pentru cauzele sfinților a decis - vindecarea călugăriței franceze Marie Simon-Pierre de maladia Parkinson, boală de care a suferit și Ioan Paul al II-lea (decedat pe 2 aprilie 2005) este miraculoasă. Femeia lucra într-o maternitate din apropierea orășelului Aix când, în 2002, a fost diagnosticată cu maladia Parkinson.
Ea a povestit cum, după moartea Suveranului Pontif, pe 2 aprilie 2005, starea ei de sănătate s-a agravat, pentru ca - două luni mai târziu să se vindece brusc în noaptea de 2 spre 3 iunie 2005.
De altfel, publicația franceză Le Monde a scris despre miraculoasa vindecare. Potrivit Le Monde, superioara maicii Maria i-a cerut acesteia, pe 2 iunie, să scrie numele lui Ioan Paul al II-lea pe o hârtie, pentru a o ajuta să-și depășească suferința. "Am scris și m-am rugat, dar scrisul era ilizibil", mărturisea femeia pentru Le Monde, povestind cum trupul îi era chinuit de spasme. "În aceeași seară, ea a auzit o voce necunoscută care i-a cerut să ridice stiloul", scrie Le Monde. "Și, ca un miracol, scrisul îi devine citeț. La 4 dimineața, sora se ridică în capul oaselor și se îndreaptă spre capelă: «Corpul meu nu mai era același. Brațul meu a început să miște, mâna stângă nu-mi mai tremura, iar stiloul fugea pe hârtie»". După acea seară, sora Marie Simon-Pierre avea să declare că a fost vindecată "prin mijlocirea lui Ioan Paul al II-lea".
Un al doilea miracol este necesar pentru sanctificare
La moartea fostului papă, mii de credincioși au strigat "Santo subito!", în traducere "Sanctificat imediat!". Procesul de beatificare a început rapid în urma unei derogări a lui Benedict XVI. După beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea să devină sfânt, va fi nevoie ca un al doilea miracol să îi fie atribuit.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1252, Ultimul acces: 2024-06-24 05:02:39