Marele Praznic al Botezului Domnului in Patriarhia Ierusalimului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Marele Praznic al Botezului Domnului în Patriarhia Ierusalimului

[2011-01-19]
Creștinii ortodocși din Țara Sfântă prăznuiesc la 19 ianuarie 2011, marele praznic al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Alături de Patriarhia Ierusalimului, care nu a adoptat calendarul bisericesc îndreptat, mai sărbătoresc astăzi Botezul Domnului Patriarhia Rusă, Patriarhia Georgiei, Patriarhia Sârbă și Sfântul Munte Athos, precum și credincioșii români din Basarabia. Ieri, în Ajunul Bobotezei, credincioșii ortodocși s-au adunat la râul Iordanului, la locul Botezului Domnului, și au participat la slujba sfințirii Aghesmei celei Mari, săvârșită de Sanctitatea Sa Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, în fruntea unui sobor de arhierei și preoți, după cum ne informează Ilie Chișcari, Corespondent Basilica la Ierusalim.
La slujbă au participat credincioși ortodocși din Țara Sfântă, precum și mii de pelerini din întreaga lume, preoți, monahi și simpli credincioși. Pelerinii români au fost, ca în fiecare an, într-un număr foarte mare. La acest eveniment au participat, din partea Patriarhiei Române, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Preasfințitul Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Ierarhii români au venit în fruntea unor mari grupuri de credincioși români, care efectuează în aceste zile un pelerinaj în Țara Sfântă.
În seara aceleiași zile, Înaltpreasfințitul Teodosie și Preasfințitul Varsanufie s-au deplasat la Așezământul Românesc de la Ierihon, unde au oficiat slujba Aghesmei celei Mari pentru credincioșii români adunați aici într-un număr foarte mare. Înalții ierarhi au fost întâmpinați de Înaltpreacuviosul Părinte Ipopsifiu Ieronim, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și Superiorul Așezămintelor românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan. În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Teodosie a evidențiat importanța deosebită a prezenței în Țara Sfânta a Așezământului de la Ierihon, un loc de popas pentru pelerinii români la Sfintele Locuri și un loc de rugăciune în aceste zile de sărbătoare.
La 20 ianuarie 2011, se va sărbători Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1226, Ultimul acces: 2024-06-15 12:00:14