Sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Husilor pentru anul 2010 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor pentru anul 2010

[2011-01-19]
Marți, 18 ianuarie 2011, în Sala “Conventus” din Palatul Episcopal, sub președinția Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, au avut loc lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor pentru anul 2010, informează pr. Marin Tudorică, secretar eparhial al Episcopiei Hușilor.
Ședința a început la orele 15:00, iar după rostirea rugăciunii “Împărate ceresc”, a avut loc constituirea biroului de ședință și s-a făcut apelul nominal al membrilor. După ce s-a constatat faptul că Adunarea este statutar constituită, a urmat cuvântul de deschidere al lucrărilor, rostit de PS Corneliu, care a remarcat faptul că este prima ședință de lucru a Adunării Eparhiale pentru perioada 2010-2014, după ședința de constituire de anul trecut.
Apoi, Preasfinția Sa a invitat raportorii desemnați să prezinte rapoartele întocmite pe cele șapte sectoare de activitate din cadrul eparhiei: administrativ – bisericesc, învățământ și activități cu tineretul, cultural și comunicații media, social-filantropic și misionar, economic-financiar, patrimoniu și construcții bisericești și exarhatul mănăstirilor.
Ședința a continuat cu dezbaterea rapoartelor pe comisii și aprobarea lor, iar în continuare membrii Adunării au aprobat contul de execuție bugetară și bilanțul financiar-contabil al eparhiei în intervalul 01 ianuarie – 31 decembrie 2010.
În continuare, a avut loc prezentarea, discutarea și aprobarea bugetului general al eparhiei pentru anul 2011, după care PS Corneliu a supus aprobării membrilor Adunării problema reorganizării administrativ-teritoriale a Episcopiei Hușilor, prin desființarea Protopopiatului Negrești. Au fost expuse motivele pentru care această unitate de cult nu mai poate funcționa, datorită numărului extrem de mic de parohii arondate, cele mai multe cu o situație financiară precară, iar membrii Adunării au aprobat ca începând cu data de 01 februarie a.c., Protopopiatul Negrești să fie desființat și toate unitățile de cult din subordine să treacă sub coordonarea Protoieriei Vaslui.
Pentru anul 2011, Adunarea Eparhială a Episcopiei Hușilor a aprobat o serie de proiecte menite să contribuie la amplificarea operei culturale, misionare și social – filantropice a Bisericii în județul Vaslui, ținându-se cont de faptul că anul 2011 este declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.
A urmat apoi momentul în care membrii Adunării Eparhiale au luat cuvântul, apreciind amplele activități desfășurate pe parcursul anului 2010 și mai ales dinamismul impus în toate activitățile de către PS Corneliu, Episcopul Hușilor.
În cuvântul de încheiere a sesiunii Adunării Eparhiale, Preasfințitul Părinte Corneliu a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru multiplele realizări din anul 2010, în ciuda contextului economic-financiar dificil și și-a exprimat speranța ca în anul 2011 toate obiectivele propuse să fie duse la îndeplinire în străvechea eparhie a Hușilor.
Adunarea Eparhială a Episcopiei Hușilor are 30 de membri: 10 clerici și 20 mireni, iar la această ședință au participat în calitate de invitați părinții consilieri de la Centrul Eparhial Huși, precum și părinții protopopi din cele cinci protoierii ale eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1282, Ultimul acces: 2024-06-24 08:40:56