Hram in Parohia valceana Florestii de Sus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram în Parohia vâlceană Floreștii de Sus

[2011-01-19]
Credincioșii Parohiei vâlcene 'Sfinții Apostoli' din comuna Tomșani, sat Floreștii de Sus, și-au serbat ocrotitorul duminică, 16 ianuarie, cu ocazia prăznuirii Cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu părintele paroh Ioan Găman. După slujbă, părintele Găman a ținut un cuvânt de învățătură în care a istorisit viața și activitatea Sfântului Apostol Petru și i-a îndemnat pe creștini să-l urmeze în smerenie și sfințenie, în lucrarea lor pentru mântuirea sufletului. La eveniment au participat și numeroși reprezentanți din partea autorităților locale, precum și credincioși din parohiile învecinate. La final, toți cei prezenți au luat parte la tradiționala agapă frățească.
În Arhiepiscopia Râmnicului, biserica parohială din satul Foleștii de Sus este singura care prăznuiește ca hram 'Închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru'. Parohia Foleștii de Sus se situează pe drumul județean Băbeni-Horezu, de o parte și de alta a râului Bistrița, și face parte din comuna Tomșani, județul Vâlcea. Din componența ei fac parte satele Foleștii de Sus, Bălțățeni și cătunele Ogrăzele și Tabaci. Satul Foleștii de Sus și cătunele Tabaci și Ogrăzele sunt situate pe partea dreaptă a râului Bistrița, iar satul Bălțățeni, pe partea stângă a râului. În centrul satului Foleștii de Sus se găsește biserica parohială, construită între anii 1895 și 1907 de către preotul Gheorghe Dumitrescu și sfințită de Preasfințitul Atanasie Mironescu la 23 septembrie 1907. Hramurile bisericii sunt 'Sfinții Apostoli Petru și Pavel' și 'Sfântul Mare Mucenic Dimitrie', fiind prăznuit în 16 ianuarie de 'Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru'.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1302, Ultimul acces: 2024-06-17 07:37:18