Elevi seminaristi buzoieni participanti in proiectul international „Orientul si Occidentul-fuziunea dintre cele doua lumi” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Elevi seminariști buzoieni participanți în proiectul internațional „Orientul și Occidentul-fuziunea dintre cele două lumi”

[2011-01-18]
80 de elevi ai Seminarului Teologic din Buzău participă în această perioadă la proiectul internațional intitulat „Orientul și Occidentul-fuziunea dintre cele două lumi”. Proiectul multicultural are rolul de a crea un schimb de experiență intercultural între elevii seminarului și liceele teologice din Spania, Grecia, Italia și Bulgaria.
„Scopul acestui proiect este pe lângă realizarea unei dimensiuni europene a învățământului românesc la care suntem chemați să ne aliniem odată cu integrarea în Uniunea Europeană. Bineînțeles, schimbul cultural pe care îl realizăm cu elevii pe parcursul mobilităților și a corespondențelor, lărgirea orizontului cultural, cunoașterea altor culturi și chiar descoperirea propriei culturi pe parcursul exercițiilor de cercetare pe care le realizează împreună cu noi”, a declarat pentru Radio TRINITAS, Cristian Dima, profesor de limbi străine la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău.
Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1321, Ultimul acces: 2024-06-05 14:03:24