Sfintii Atanasie si Chiril serbati la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții Atanasie și Chiril serbați la Iași

[2011-01-18]
Biserica “Sfinții Atanasie și Chiril“ din Iași și serbează astăzi hramul. Lăcașul de închinăciune funcționează ca paraclis al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, informează doxologia.ro. Programul liturgic a început aseară aici cu slujba Vecerniei unită cu Litia care a fost oficiată de un sobor de preoți de caritate din Iași. Astăzi, de la ora 8:00, vor fi săvârșite Utrenia, Acatistul Sfinților Atanasie și Chiril și Sfânta Liturghie. “La final vom săvârși un Parastas pentru doamnele care au făcut parte din asociația filantropică Societatea Ortodoxă a Femeilor Române (SOFR) din Iași. În amfiteatrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie se va oficia o slujbă de binecuvântare pentru personalul spitalului, pentru bolnavii internați aici și pentru foștii angajați ai unității. Se va săvârși și un Parastas pentru angajații spitalului care au plecat în lumea veșniciei“, a declarat pr. Dumitru Păduraru, preot misionar de caritate la Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril“ din Iași. Delegatul Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la acest eveniment, va fi pr. Mihai Prodan, inspector în cadrul Sectorului social-filantropic 'Diaconia' al Arhiepiscopiei Iașilor.
Tot astăzi își serbează hramul Mănăstirea Copou din Iași. Programul liturgic dedicat cinstirii Sfinților Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei, a început aseară, cu slujba Privegherii, și va continua astăzi cu Ceasurile, slujba Acatistului și Sfânta Liturghie, la care vor participa, ca în fiecare an, sute de credincioși. “Rugăciunea care se face în ziua hramului este una deosebită. Sfinții Atanasie și Chiril au fost mărturisitori ai dreptei credințe, în perioada lor apărând unele dintre cele mai mari erezii, pe care sfinții le-au combătut. Noi suntem datori aici, în Iași, să avem o lucrare de misiune și de propovăduire a dreptei credințe în forma lăsată de Sfinții Părinți“, a spus stavrofora Maria Magdalena Vrânceanu, stareța Mănăstirii Copou.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6785, Ultimul acces: 2024-06-22 11:00:15