Cardinalul Sandri a consacrat Catedrala din Alep, Siria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Sandri a consacrat Catedrala din Alep, Siria

[2011-01-20]
Cuvintele Cardinalului Sandri amintesc de mesajul recentului Sinod pentru Orientul Mijlociu: comuniune și mărturie. "Sunt două angajamente inseparabile și pentru toți", a continuat Cardinalul, "însă doresc să încurajez, mai ales, credincioșii laici, chemați să le trăiască în familie, în muncă, în domeniul educativ și al asistenței sociale. Este esențial rolul familiei în comunitatea parohială pentru transmiterea credinței generațiilor tinere și pentru cultivarea vocațiilor la căsătoria-sacrament, la viața preoțească, la cea consacrată și misionară. În felul acesta veți aduce o contribuție validă binelui iubitei voastre patrii, Siria, peste care invocăm binecuvântarea lui Dumnezeu".
Alep, a observat Cardinalul, este "un mozaic admirabil de tradiții creștine, cu comunitățile și catedralele sale, spre lauda unicului Spirit al lui Cristos. Gândul meu se îndreaptă spre toți păstorii și credincioșii; spre cei suferinzi în trup și în spirit; spre cei care au lăsat pământul natal dar sunt cu inima în mijlocul nostru; și spre cei care v-au precedat în semnul credinței după ce au pregătit cu jertfele lor această zi de preamărire a Domnului și de sărbătoare pentru poporul său". Cardinalul Sandri a reprodus apoi mesajul de binecuvântare papală semnat de Cardinalul secretar de stat Tarcisio Bertone: "Sfântul Părinte cunoaște bine fidelitatea comunității catolice din Siria: fidelitatea față de Domnului și față de Biserica Sa, fidelitate față de Episcopul Romei și ministerul Succesorului lui Petru". Pontiful urează apoi comunității catolice din Siria să poată oferi mai departe patriei proprii "o contribuție apreciabilă pentru statura sa morală și socială, într-un autentic spirit ecumenic și interreligios".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1298, Ultimul acces: 2024-06-15 01:11:17