A fost aprobat Directoriul Catehetic al Miscarii Neocatecumenale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost aprobat Directoriul Catehetic al Mișcării Neocatecumenale

[2011-01-18]
Papa și-a exprimat satisfacția pentru redactarea statutelor și înaintarea lor spre aprobare, care a venit în 2008. Acum, și Directoriul Catehetic a primit aprobarea Vaticanului: "Cu aceste sigilii eclesiale, Domnul confirmă astăzi și vă încredințează din nou acest instrument prețios care este Mișcarea, pentru ca să puteți, în ascultare filială față de Sfântul Scaun și de păstorii Bisericii, să contribuiți, cu un nou avânt și zel, pentru redescoperirea radicală și plină de bucurie a darului Botezului și pentru a vă oferi contribuția originală la cauza Noii Evanghelizări. Biserica a recunoscut în Mișcarea Neocatecumenală un dar particular trezit de Duhul Sfânt: prin urmare, este natural să se integreze în marea armonie a trupului eclesial".
Mișcarea a întâmpinat uneori obstacole în activitatea în dieceze sau parohii. Cel mai recent, Conferința Episcopală din Japonia a cerut suspendarea Mișcării în țara lor pentru o perioadă de cinci ani, dar Vaticanul a intervenit în favoarea Mișcării. În cadrul audienței, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe membrii ei să caute "întotdeauna o comuniune profundă cu păstorii și cu toate componentele Bisericilor particulare, în foarte diferitele contexte eclesiale în care sunteți chemați să acționați. Comuniunea fraternă dintre discipolii lui Isus este, într-adevăr, prima și cea mai mare mărturie dată pentru numele lui Isus Cristos". Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat "deosebit de fericit" să trimită peste 200 de familii neocatecumenale care se alătură altor aproximativ 600 în activitatea de misiune pe cele cinci continente.
I-a mai salutat în mod special pe preoții și seminariștii Mișcării: "Iubiții mei, voi sunteți un semn special și elocvent al roadelor bune care pot apărea din redescoperirea harului Botezului. Privim la voi cu o deosebită speranță: să fiți preoți îndrăgostiți de Cristos și Biserica Sa, capabili să transmită lumii bucuria întâlnirii cu Domnul și a slujirii Lui". Papa a salutat alte grupuri care fac parte din Mișcarea Neocatecumenală, lăudându-le pentru că și-au părăsit comunitățile de origine "pentru a merge în locuri îndepărtate și dificile, acceptând să fie trimise să ajute parohiile în dificultate și să caute oile pierdute pentru a le aduce înapoi la turma lui Cristos. În suferințele și ariditatea pe care le puteți experimenta, să vă simțiți uniți cu suferințele lui Cristos pe cruce, și cu dorința Lui de a-i aduna pe atât de mulți frați îndepărtați de credință și de adevăr, pentru a-i aduce înapoi la casa Tatălui".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1399, Ultimul acces: 2024-06-11 02:33:29