IPS Bartolomeu Anania a inceput investigatiile la Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Bartolomeu Anania a început investigațiile la Viena

[2011-01-17]
IPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a ajuns cu bine vineri noapte la Clinica AKH din Viena și a început investigațiile pentru suferința cardiacă, a declarat pentru Mediafax prof. dr. Mihai Lucan, șeful Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.
"IPS a ajuns cu bine la Viena și a început investigațiile cardiace. Specialiștii din România l-au sfătuit pe înaltul ierarh să meargă la Viena, iar acesta a acceptat", a precizat profesorul Lucan.
El a spus că medicii de la spitalul vienez au o veche și foarte bună colaborare cu specialiștii români, care datează de zeci de ani.
"Avem o foarte bună și veche colaborare cu medicii de la spitalul AKH din Viena. Nu mă refer strict la mine și colegii clujeni, ci și la medicii din celelalte centre universitare", a adăugat profesorul Mihai Lucan.
Mitropolitul Clujului a fost transportat, vineri seară, cu o ambulanță SMURD de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, de unde a plecat cu un avion spre Clinica AKH din Viena.
IPS Bartolomeu a fost dus la Clinica AKH din Viena după ce medicii care l-au tratat în România i-au recomandat un examen de specialitate de maximă siguranță, care nu poate fi realizat în țară din cauza lipsei de aparatură, declara purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Conform acestuia, examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania îl va face în Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.
Anterior, surse medicale declarau că doctorii care îl tratau pe IPS Bartolomeu la Institutul Clinic de Urologie au decis că mitropolitul trebuie supus unor investigații amănunțite, deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutățit.
"Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie și a fost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu două săptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie intensivă, deoarece starea sa se înrăutățise. Medicii care îl supraveghează au luat decizia ca investigațiile să fie continuate la Viena", declarau sursele medicale.
În aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca , cu diagnosticul "afecțiune respiratorie" și urmase un tratament sub supravegherea medicilor.
Mitropolitul Clujului va împlini, în 18 martie, 90 de ani.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1342, Ultimul acces: 2024-06-17 04:03:52