Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei interventii minim invazive la clinica din Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenții minim invazive la clinica din Viena

[2011-01-17]
de MARIA COCUȚI
Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului, va fi supus unei intervenții chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena, informează Agerpres.
Intervenția complexă se va face cu aparatură ultramodernă, de care nu dispun, în prezent, clinicile de specialitate din România, potrivit medicilor de la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca, unde înaltul ierarh a urmat un tratament, începând cu ultima parte a lunii decembrie.
Medicii afirmă, totodată, că având în vedere vârsta înaltului ierarh, nu era indicată o procedură clasică de intervenție pe cord deschis.
Prof. univ. dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca, a declarat că a discutat cu șeful secției de cardiologie de la AKH, prof. dr. Gerald Maurer, care i-a relatat că au început investigațiile și după finalizarea lor se va lua o hotărâre.
"Mitropolitul Bartolomeu Anania are mai multe afecțiuni cardio-respiratorii, leziuni coronariene și valvulare care au impus o atitudine de urgență", a subliniat prof. dr. Mihai Lucan.
Potrivit reputatului medic clujean, puseurile de edem pulmonar care afectează de mai multă vreme starea sănătății mitropolitului au apărut ca urmare a unei stenoze de valvă aortică, accentuate odată cu trecerea timpului.
ÎPS Bartolomeu Anania, în vârstă de 89 de ani, a fost transportat, vineri, la Viena, cu un avion sanitar, în cele mai bune condiții.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1286, Ultimul acces: 2024-06-07 01:54:41