Aniversarea Tipografiei Cartilor Bisericesti din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Aniversarea Tipografiei Cărților Bisericești din București

[2011-01-17]
La 17 ianuarie 1882, prin grija vrednicului de pomenire mitropolit primat al României Calinic Miclescu, se înființa Tipografia Cărților Bisericești din București. Această tipografie și-a continuat activitatea sub diferite forme până în zilele noastre, în prezent fiind parte integrantă a Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, informează TRINITAS TV.
„Încă din anul 1920 pe 24 martie mitropolitul primat Miron Cristea a propus Sfântului Sinod de atunci să înființeze un institut biblic românesc. Aceasta a fost doar o propunere atunci și ea s-a materializat în anul 1920 când Sfântul Sinod atunci în acea sesiune a propus să se înființeze și Institutul Biblic Ortodox. În anii următori s-a numit Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, iar astăzi se numește Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă”, a spus Pr. Valer Ulican, Consilier patriarhal-Tipografia Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.
Activitatea Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă este împărțită între Sectorul de Editură și Tipografie și Sectorul Atelierelor pentru confecționat obiecte de cult.
Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă funcționează sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh, ajutat de un Comitet tehnic ales de Sinodul Permanent și de Consiliul Național Bisericesc în ședință comună, pe termen de patru ani, compus din patru membri și un președinte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1362, Ultimul acces: 2024-06-14 07:05:07