„Sfantul Cuvios Antonie cel Mare”, sarbatorit la Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”, sărbătorit la Galați

[2011-01-17]
Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Galați a îmbrăcat astăzi, 17 ianuarie, haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși din parohie și din municipiu, informează TRINITAS TV.
Înaltpreasfinția Sa a săvârșit apoi un Parastas pentru vrednicul de pomenire mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, precum și pentru toți ctitorii și binefăcătorii parohiei, trecuți la Domnul.
„Viața Sfântului Antonie cel Mare se arată astăzi în viețile noastre. Aici, în această parohie nouă se regăsesc toate lucrările mari și sfinte ale măritului Antonie”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a binecuvântat și stropit cu agheasmă Centrul de zi pentru copii al parohiei. La final, au fost împărțite pentru cei nevoiași peste 1200 de pachete cu alimente.
În Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Galați, au fost demarate lucrările pentru ridicarea unui nou lăcaș de cult.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6907, Ultimul acces: 2024-06-24 13:57:51