Sinaxa preotilor din Protopopiatul Moinesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sinaxa preoților din Protopopiatul Moinești

[2011-01-17]
Preoții din Protopopiatul Moinești s-au reunit astăzi, 17 ianuarie, pentru prima dată în sinaxă la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moinești. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, care a pus apoi piatra de temelie pentru noul sediu al Protopopiatului Moinești.
După cum a relatat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, tradiția organizării sinaxelor se impropriază și în celelalte protopopiate din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, după modelul întâlnirii de la Onești care are loc de mai mulți ani. În cadrul Sfintei Liturghii cei 100 de preoți de la parohiile și mănăstirile aflate în Protopopiatul Moinești s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. La slujba arhierească au participat, pe lângă sute de credincioși, autorități locale, județene și centrale. La final a avut loc sfințirea locului pentru viitorul sediu al Protopopiatului Moinești, care va fi ridicat în curtea Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Redinamizarea activităților din Protopopiatul Moinești
Noul sediu al Protopopiatului Moinești va fi atât un centru administrativ cât și un centru social-cultural. Preoții din Protopopiatul Moinești s-au bucurat pentru acest eveniment.
“Lucrurile care au început în numele lui Dumnezeu vor continua sub aceeași binecuvântare, cu rugăciunile tuturor credincioșilor din această zonă, care au o spiritualitate aparte, și cu rugăciunile preoților din zona Moineștiului, conștienți de harul și misiunea lor. Avem convingerea că și acest centru va fi unul important pentru Eparhia Romanului și Bacăului, dat fiind faptul că noi ținem ca la sediul fiecărui protopopiat să existe și un birou al episcopului locului. Am făcut un program misionar care consta în deplasarea noastră personală la sediile protopopiatelor pentru a avea întâlniri cu preoții. Dorim astfel să ascultăm dorințele preoților și să-i încurajăm în misiunea pe care o au de îndeplinit. Ziua aceasta este una istorică și de aceea am întocmit și un document pe care l-am semnat alături de cei prezenți. Astfel s-a scris prima pagină a acestui așezământ și totodată s-au redinamizat activitățile pastoral-misionare, administrativ-gospodărești, social-culturale și duhovnicești din zona aceasta”, a declarat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.
Miercuri, 19 ianuarie, va avea loc sinaxa preoților din Protopopiatul Sascut.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1364, Ultimul acces: 2024-06-08 08:53:54