Trupul Papei Ioan Paul al II-lea in Bazilica vaticana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Trupul Papei Ioan Paul al II-lea în Bazilica vaticană

[2011-01-15]
Conform aceleiași publicații, va fi folosită Capela Sf. Sebastian, care se află între Capela Pieta și Capela Preasfântului Sacrament, pe partea dreaptă cum se intră în Bazilica San Pietro. În această capelă se află rămășițele pământești ale Fericitului Papă Inocențiu al XI-lea (1676-1689; beatificat în 1956), iar numele vine de la principala figură prezentată în mozaicul de deasupra altarului, lucrare realizată de Pier Paolo Cristofari. Statuile Papilor Pius al XI-lea și Pius al XII-lea se află în stânga, respectiv dreapta altarului.
Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat în Duminica Milostivirii Divine, care cade anul acesta la 1 mai, la șase ani după ce a murit la 2 aprilie 2005, în preziua acestei sărbători. "Viața și pontificatul său au fost caracterizate de pasiunea de a face cunoscute lumii consolarea și măreția milostivirii lui Dumnezeu. De aceasta are lumea nevoie. De aceea vom avea bucuria celebrării beatificării solemne în ziua pe care el însuși a ales-o pentru ca Biserica să își fixeze privirea asupra Divinei Milostiviri", a declarat pr. Federico Lombardi la cea mai recentă emisiune "Octava Dies" de la televiziunea vaticană.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1462, Ultimul acces: 2024-06-24 11:00:13