Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la 1 mai - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la 1 mai

[2011-01-14]
"Este binecunoscut faptul că, prin dispensă pontificală, cauza sa a început înainte să se încheie perioada de cinci ani care, conform normelor actuale, trebuie să treacă de la moartea unui servitor al lui Dumnezeu. Această decizie a fost solicitată de marea faimă de sfințenie de care Papa Ioan Paul al II-lea s-a bucurat în timpul vieții sale, la moarte și după moartea sa. În toate celelalte privințe însă, normele canonice care reglementează cauzele de beatificare și canonizare au fost respectate pe deplin. Între iunie 2005 și aprilie 2007, investigația diecezană principală s-a desfășurat în Roma, însoțită de investigații secundare în diferite alte Dieceze, privitor la viața, virtuțile, faima de sfințenie și miracolele sale. Validitatea juridică a acestor procese canonice a fost recunoscută de Congregația pentru Cauzele Sfinților printr-un decret din 4 mai 2007. În iunie 2009, după ce au examinat textul 'positio', nouă dintre consultorii teologici ai Dicasterului s-au exprimat pozitiv cu privire natura eroică a virtuților servitorului lui Dumnezeu. În noiembrie, conform procedurii normale, 'positio' a fost dat spre evaluare Cardinalilor și Episcopilor din Congregația pentru Cauzele Sfinților, care și-au dat acordul. La 19 decembrie 2009, Papa Benedict al XVI-lea a autorizat promulgarea decretului despre virtuțile eroice ale Papei Ioan Paul al II-lea."
"În vederea beatificării Venerabilului servitor al lui Dumnezeu, postulatorul cauzei a invitat Congregația pentru Cauzele Sfinților să examineze recuperarea din boala Parkinson a sr. Marie Simon Pierre Normand, călugăriță din Institutul Micilor Surori ale maternităților catolice. Conform practicii, actele voluminoase ale investigației canonice instituită în mod obișnuit, alături de rapoartele detaliate ale experților medico-legiști, au fost supuse examinării științifice a consultorilor medicali din Congregația pentru Cauzele Sfinților la 21 octombrie 2010. Experții Congregației, după ce au studiat mărturiile și întreaga documentație cu scrupulozitatea lor obișnuită, și-au dat acordul privitor la natura inexplicabilă din punct de vedere științific a vindecării. La 14 decembrie, consultorii teologici, după ce au examinat concluziile la care au ajuns experții din medicină, au evaluat teologic cazul și au recunoscut în mod unanim unicitatea, antecedența și natura corală a invocării făcute către servitorul lui Dumnezeu Papa Ioan Paul al II-lea, a cărui mijlocire a fost eficientă în această vindecare uimitoare. În fine, la 11 ianuarie 2011 a avut loc sesiunea ordinară a Cardinalilor și Episcopilor Congregației pentru Cauzele Sfinților. Aceștia și-au exprimat unanim aprobarea, considerând vindecarea sr. Marie Simon Pierre ca miraculoasă, realizată de Dumnezeu într-un mod inexplicabil din punct de vedere științific prin mijlocirea Pontifului Suprem Ioan Paul al II-lea, invocat cu încredere de chiar sr. Simon și de mulți alți credincioși."
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online: aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1491, Ultimul acces: 2024-06-08 01:13:30