Patriarhia nu se amesteca in problemele partidelor politice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhia nu se amesteca in problemele partidelor politice

[2011-01-14]
Biserica Romana a anuntat, joi, ca nu se amesteca in problemele interne ale partidelor politice, dupa ce presa a speculat ca Falca nu ar fi acceptat de Patriarh ca principal candidat pentru sefia PD-L.
"Neutra din punct de vedere politic, dar nu indiferenta fata de problemele societatii romanesti, Patriarhia Romana nu se amesteca in problemele interne ale partidelor politice sau in alegerea conducatorilor acestora", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.
Mai mult, Patriarhia precizeaza ca nu are legaturi preferentiale cu anumite partide sau lideri politici si respinge incercarea de "folosire a imaginii BOR in confruntarea politica".
Replica Patriarhiei vine dupa ce in ziarul Jurnalul Naional au aparut speculatii potrivit carora Gheorghe Falca, anuntat de Elena Udrea ca si candidat la sefia PD-L, ar fi fost respins din pricina opozitiei Patriarhului.
Primarul Aradului ar fi fost respins de Patriarh pe motiv ca ar fi pastor neoprotestant, a adaugat jurnalistii de la Jurnalul National. Patriarhia adauga insa ca, in acest caz, Falca "ar trebui sa solicite 'dezlegarea' de functia politica pe o care o vizeaza de la conducerea cultului neoprotestant caruia ii apartine, iar nu de la Biserica Ortodoxa Romana".

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1447, Ultimul acces: 2024-06-20 19:24:24