161 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

161 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu

[2011-01-14]
În toată țara vor fi organizate mâine, 14 ianuarie, manifestări comemorative dedicate împlinirii a 161 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, informează TRINITAS TV.

La cimitirul Bellu din Capitală, unde se află mormântul poetului, va fi oficiată, la ora 9.00, o slujbă de pomenire și se vor depune coroane de flori. Parastasul va fi oficiat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
Deși cunoscut în mod special ca poet, datorită felului în care este prezentat în manualele școlare, Mihai Eminescu a fost și prozator și jurnalist și, de asemenea, o personalitate cu serioase preocupări filozofice.
El este primul care traduce în limba română din opera de căpătâi a lui Immanuel Kant cu filozofia căruia avusese contact în timpul studiilor de la Viena și Berlin.
De curând, Academia Română a publicat manuscrisele eminesciene într-o ediție care cuprinde facsimile după originale și transcrieri critice.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1451, Ultimul acces: 2024-06-15 09:31:19