Parteneriat educational in parohia Unteni din judetul Botosani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parteneriat educațional în parohia Unțeni din județul Botoșani

[2011-01-14]
Școala cu clasele I-IV Mânăstireni 2 din comuna Unțeni, județul Botoșani, a încheiat în 2010 un parteneriat cu parohia 'Nașterea Maicii Domnului' - Poiana, Protopopiatul Săveni, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Proiectul numit 'Lăsați copiii să vină la Mine' are ca scop formarea virtuților creștine și cultivarea comportamentului religios în rândul elevilor. Grupul țintă este reprezentat de elevii claselor a II-a, a III-a și a IV-a și, prin extindere, de părinții acestora. În cadrul parteneriatului, pe 6 ianuarie, elevii Școlii Mânăstireni 2 au participat la slujba Aghezmei Mari'.
Prima activitate care s-a desfășurat în cadrul proiectului a avut loc în luna octombrie a anului trecut și a constat într-o masă rotundă, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat importanța educației în general și a celei religioase în special. În Postul Nașterii Domnului, elevii au participat la slujbele Bisericii și au fost învățați cum să se pregătească pentru Taina Spovedaniei. O altă etapă a proiectului s-a derulat pe 26 noiembrie 2010, când în Biserica 'Nașterea Maicii Domnului' s-a oficiat Sfânta Liturghie în mod special pentru împărtășirea elevilor. Astfel, elevii, însoțiți de învățătoarea Violeta Sandu, coordonatoare a proiectului, au venit la biserică, unde s-au spovedit, au participat la slujba Sfintei Liturghii și au primit Sfintele Taine.
'Un alt moment a fost cel dedicat Sfântului Nicolae, când elevii au participat la slujba Sfintei Liturghii, iar la sfârșit au prezentat un mic recital de poezie religioasă dedicat acestei sărbători. La final elevii au primit daruri de la Sfântul Nicolae. În cadrul aceluiași proiect elevii au pregătit o scenetă în cinstea sărbătorii Nașterii Domnului, în prezența lui Moș Crăciun, pe 20 decembrie', a declarat pr. Liviu Botezatu, parohul de la 'Nașterea Maicii Domnului' - Poiana.
În luna februarie a acestui an școlarii vor pregăti concursul de poezie religioasă 'Îngerașul lin coboară'.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3665, Ultimul acces: 2024-06-14 04:52:17