Egiptul si-a rechemat ambasadorul la Vatican din cauza declaratiilor Papei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Egiptul si-a rechemat ambasadorul la Vatican din cauza declaratiilor Papei

[2011-01-14]
Egiptul a decis sa-si recheme pentru consultari ambasadorul de la Vatican dupa ce Papa Benedict al XVI-lea i-a cerut sa faca mai mult pentru a proteja minoritatea crestina care traieste in aceasta tara .
"Egiptul i-a cerut ambasadorului sau la Vatican sa vina la Cairo pentru consultari dupa noile declaratii ale Vaticanului despre chestiunile egiptene, si pe care Egiptul le considera interferente inacceptabile in afacerile sale interne", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului egiptean al Afacerilor Externe, Hossam Zaki, potrivit BBC News.
Comentariile Papei au venit dupa ce o biserica crestina din orasul egiptean Alexandria a fost tinta unui atac cu bomba ce a ucis 23 de oameni. Benedict al XVI-lea s-a referit si la atacurile asupra crestinilor din Irak si a facut un apel la liderii regiunii sa ia masuri pentru protejarea minoritatilor religioase.
Vaticanul nu a comentat decizia Egiptului, dar surse apropiate de Papa au afirmat ca "nu constituie o ruptura in relatiile diplomatice".
Crestinii din Egipt, care constituie aproximativ 10% din populatia tarii, sunt tot mai frecvent tinta atacurilor si discriminarii din partea extremistilor musulmani.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1475, Ultimul acces: 2024-05-29 06:23:31