Patriarhul Romaniei in vizita la Tipografia Pharos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României în vizită la Tipografia Pharos

[2011-01-14]
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat astăzi, 13 ianuarie, Tipografia „Pharos” a Patriarhiei Române, de la Popești-Leordeni, împreună cu membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc.
Înființarea Imprimeriei „Pharos” este un rezultat firesc al dezvoltării activităților misionare, culturale și catehetice ale Bisericii Ortodoxe Române, având în vedere dinamica vieții bisericești din ultimii ani.
„Este o realizare extraordinară care va sprijini multe din inițiativele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Una din ele și în contextul Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii este aceea de a se publica la un preț care să ne permită distribuirea în număr foarte mare a unor broșuri care să cuprindă învățătura fundamentală a Bisericii legată de Botez și de Cununie și alte foarte multe teme de interes general pentru toți credincioșii Bisericii noastre, mai ales pentru tinerii care pe lângă manualele școlare de la disciplina Religie au nevoie și de materiale complementare pentru crearea unei imagini și a unor cunoștințe cât mai complete despre învățătura Bisericii noastre”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
Rotativa amplasată aici a fost donată de către un binefăcător din afara țării, dar montarea ei în hala de la Popești-Leordeni, precum și efectuarea unor amenajări complexe în vederea bunei sale funcționări au însemnat un efort considerabil, informează TRINITAS TV.
„Am fost în mai multe locuri că să găsim un amplasament adecvat pentru o hală unde să încapă o rotativă cu aceste dimensiuni și s-a făcut totul de la început. S-a cumpărat hala cu teren, apoi a fost amenajată pentru amplasarea tipografiei, obținându-se toate autorizațiile necesare”, a spus părintele consilier patriarhal Valer Ulican – Tipografia Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a verificat astăzi stadiul punerii în funcțiune a rotativei. Astfel, s-a constatat că în scurt timp Imprimeria „Pharos” va fi complet funcțională, preluând activitatea de tipărire a cotidianului „Lumina” al Patriarhiei Române.
„S-a lucrat zi și noapte și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să o aducem către finalitate. Însă, mai sunt destul de multe lucruri de făcut pentru a reuși să facem un lucru competițional. Nădăjduim cu ajutorul lui Dumnezeu să putem tipări la această imprimerie și carte, având patru blocuri ale mașinii tipografice alocate pentru carte și patru pentru format tabloid. De altfel, astăzi s-a dat cea dintâi probă de tipar pentru Ziarul Lumina și primul număr al Ziarului a apărut astăzi în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, a spus părintele consilier patriarhal Mihai Hau – Tipografia „Pharos” a Patriarhiei Române.
Imprimeria „Pharos” va avea capacitatea de a tipări atât „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române, cât și diferite alte publicații. Veniturile obținute din această activitate vor fi folosite pentru sprijinirea financiară a activităților mediatice ale Bisericii. De asemenea, la „Pharos” vor fi imprimate cărți și broșuri de zidire sufletească, accesibile credincioșilor datorită costurilor mici de tipărire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1534, Ultimul acces: 2024-06-14 04:52:33