Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestina in Episcopia Giurgiului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină în Episcopia Giurgiului

[2011-01-14]
Bisericile creștine din întreaga lume organizează în a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18-25 ianuarie) seri de rugăciune pentru unitatea creștină, în spiritul frățietății creștine, arătând prin aceasta că se impune și evidențierea rolului educativ al acestei manifestări, expresie a unui ecumenism practic, bazat pe cooperare în plan social-filantropic, informează episcopiagiurgiului.ro. Anul acesta, tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină este inspirată din textul biblic 'Și stăruiau în învățătura Apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciune' (Fapte, 2. 42). Aceste cuvinte reamintesc tuturor bucuria care i-a cuprins, la Pogorârea Sfântului Duh, pe Apostolii adunați în Ierusalim după Înălțarea Domnului Hristos la cer. Evenimentul Pogorârii Sfântului Duh peste Apostoli a fost actul de naștere al Bisericii, momentul în care Apostolii înțeleg și trăiesc deplin taina credinței ca vedere duhovnicească a prezenței lui Dumnezeu în viața lor.
Urmând hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și în Episcopia Giurgiului, cu binecuvântarea Preasfințitului Ambrozie, această manifestare devenită tradițională se va desfășura în două parohii giurgiuvene. Marți, 18 ianuarie, reprezentanții mai multor culte creștine se vor reuni în Biserica 'Sfântul Mare Mucenic Gheorghe' din Giurgiu, iar joi, 20 ianuarie, la biserica Parohiei romano-catolice 'Vizita Sfintei Fecioare' din municipiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1525, Ultimul acces: 2024-06-22 08:53:18