ATOR va avea pagina de internet - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ATOR va avea pagină de internet

[2011-01-14]
Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) a derulat anul trecut mai multe activități în care s-au implicat tineri din cele opt filiale. Anul acesta, tinerii vor fi ajutați în proiectele pe care le desfășoară de Compartimentul asociații de tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.
Asociația Tinerilor Ortodocși Români a derulat pe parcursul anului 2010 mai multe activități în fiecare din cele opt filiale din Arhiepiscopia Iașilor, informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Moldova. Cele mai reprezentative acțiuni ale tinerilor atoreni au fost: Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei de la Nemțișor (29-31 iulie 2010), două campionate de fotbal (în primăvară și în toamnă), un campionat de volei, două campionate de șah (în primăvară și în toamnă), peste 15 pelerinaje în zona Neamțului, a Sucevei și a Botoșanilor. La Durău a fost organizat de către tinerii atoreni, în perioada 31 decembrie 2010-2 ianuarie 2011, revelionul membrilor ATOR, la care au participat 40 de liceeni. Programul a cuprins participarea la Sfânta Liturghie în cele trei zile de ședere și activități de recreere. De asemenea, membrii ATOR Iași din 14 licee ieșene au fost implicați în Programul 'Tineri în dialog', desfășurând în fiecare săptămână câte o activitate timp de două ore în școli din Iași. 'Anul trecut au avut loc mici conferințe, organizate de ATOR, filiala Iași, la Casa 'Mihai Ursache' din Iași. Fiecare liceu din cele 14 a organizat periodic mai multe întâlniri duhovnicești. Tot anul trecut s-a organizat în luna aprilie și în noiembrie 'Săptămâna filmului ATOR', fiind rulate filme cu caracter educativ', a declarat protos. Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociații de tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.
'Chiar dacă președintele unei filiale este un preot, activitățile sunt muncite de tineri'
Fiecare liceu din Iași implicat în proiectele ATOR are doi voluntari din rândul profesorilor de religie. S-au format grupuri de tineri care se ocupă de organizarea evenimentelor. Majoritatea președinților din filialele ATOR sunt preoți care se implică de mai mulți ani în activitățile cu tinerii în parohii. 'Chiar dacă președintele unei filiale este un preot, activitățile sunt muncite de tineri. Preotul supervizează activitățile pe care le împlinesc tinerii, fiind o persoană credibilă în relația cu alte instituții', a spus protos. Nicodim Petre. Unul dintre obiectivele Asociației Tinerilor Ortodocși Români este ca anul acesta numărul filialelor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor să crească, astfel încât tinerii din diferite zone să relaționeze unii cu alții. Pentru înființarea unei noi filiale, preoții parohi din orașe sau comune mai mari trebuie să facă o cerere către Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Forumul atorenilor
Compartimentul asociații de tineret funcționează de la 1 ianuarie 2011 și face parte din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. Compartimentul va superviza activitatea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și a Asociației Tinerilor Ortodocși Români și va organiza mai multe ședințe, va obține fonduri pentru anumite proiecte etc. 'Anul acesta se dorește să se repete întâlnirea tinerilor ortodocși din Moldova. Titlul întâlnirii propus până în prezent este 'Exerciții pentru descoperirea vocației'. În luna iulie se dorește organizarea unui pelerinaj pe jos, de trei zile, cu 250 de tineri, în zona Neamțului, pe un traseu stabilit ulterior. Aceste activități, propuse de tineri și binecuvântate de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, dorim să se desfășoare în condiții bune', a adăugat protos. Nicodim Petre.
În prezent se lucrează la înființarea unui site (www. ator-mmb.ro), care va facilita comunicarea între filiale. Vor fi prezentate activitățile care au avut loc până în prezent, care vor fi ilustrate prin fotografii.
'Pe site va exista și un forum prin intermediul căruia tinerii atoreni din Arhiepiscopia Iașilor vor relaționa. Sper ca acest site să ajute la consolidarea asociației și la transparența activităților', a explicat protos. Nicodim Petre.
Asociația Tinerilor Ortodocși Români a fost înființată în anul 2001, la Iași, cu binecuvântarea PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, fiind unica asociație de acest gen din țară. În luna noiembrie 2009 a fost reactivată. Asociația dorește să-i ajute pe tineri să se împrietenească între ei și cu Hristos. În prezent asociația are opt filiale în Arhiepiscopia Iașilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1460, Ultimul acces: 2024-06-14 00:49:35