ARCB solicita interventia DNA in cazul Cathedral Plaza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ARCB solicită intervenția DNA în cazul Cathedral Plaza

[2011-01-13]
"Construcția autointitulată 'Cathedral Plaza' a beneficiat în permanență de sprijinul unor grupuri de interese cărora autoritățile statului fie le-au opus doar o rezistență formală, fie le-au răspuns prompt favorabil, dar în afara legii, la 'solicitări'. Numai în acest mod a fost posibilă ridicarea construcției până la stadiul actual. Suntem informați că în acest moment, când s-a stabilit irevocabil de către Curtea de Apel Suceava, că autorizația de construire este ilegală, ceea ce va atrage demolarea clădirii, grupurile de interese insistă să salveze cu orice preț și prin orice metode această construcție ridicată ilegal. Este imperios necesar ca autoritățile în drept să monitorizeze activitățile acestor grupuri de interese și legăturile pe care acestea le stabilesc în vederea atingerii scopului urmărit, anularea unei decizii judecătorești irevocabile și salvarea sumelor de bani investite în această construcție ilegală", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, părintele Ieronim Iacob.
Reamintim că prin Hotărârile nr. 40/2006 și respectiv nr. 5/2007 Senatul României a constatat existența unui interes real din partea promotorilor și "grupurilor de interese" specializate pe proiecte imobiliare pentru a-și desfășura activitatea cu precădere în zonele consacrate istoric, urbanistic și arhitectural, solicitând în mod expres Ministerului Public să cerceteze toate aspectele legate de realizarea proiectului și a construcției "Cathedral Plaza", spre a stabili, dacă este cazul, răspunderea penală a celor implicați. (De la Arhiepiscopia Romano-Catolică București)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1443, Ultimul acces: 2024-06-15 10:05:02