Ciclu de intalniri asupra sfinteniei conjugale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ciclu de întâlniri asupra sfințeniei conjugale

[2011-01-13]
Întâlnirile, care s-au deschis astăzi, 13 ianuarie, de la ora 17, la Roma, sunt coordonate de soții Stanislaw și Ludmila Grygiel. Obiectivul întâlnirilor este cunoașterea unor cupluri care au mărturisit cu exemplul propriu că o viață de sfințenie conjugală este posibilă. Prima întâlnire i-a avut ca protagoniști pe "Raissa și Jacques Maritain - Un drum de iubire și de credință în doi". A condus întâlnirea Cardinalul George Cottier, pro-teolog emerit al Casei Pontificale. Relatorii au fost soții Giulia Paola di Nicola și Attilio Danese de la Universitatea din Chieti. Soții Maritain, filozofi, profesori, mistici și poieți, s-au convertit amândoi în 1906, iar Jacques a devenit ambasador francez la Vatican din 1945 până în 1948.
A doua întâlnire va fi pe 3 martie, despre "Gianna Beretta Molla și Pietro Molla - Forța care vine din iubire", apoi pe 24 martie despre "Fericita Vittoria Rasoamanarivo - Fidelitatea iubirii în încercări". Pe 7 aprilie se va vorbi despre "Wiktoria și Josef Ulma - Mărturia iubirii până la martiriu". Ultima întâlnire, în program pe 19 mai, va fi dedicată Preasfintei Fecioare Maria și Sfântului Iosif din Nazaret.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1546, Ultimul acces: 2024-06-24 07:13:12