Sangele martirilor timpului nostru sa devina samanta de unitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sângele martirilor timpului nostru să devină sămânță de unitate

[2011-01-13]
"Pentru a da o astfel de mărturie" - a subliniat Cardinalul - "noi creștinii trebuie să ne angajăm cu hotărâre în favoarea libertății religioase. Acest drept este de fapt profund înrădăcinat în demnitatea persoanei umane". "Credința creștină" - a adăugat - "este în prezent religia cea mai persecutată din lume. Doar în 2008, din cei circa 2,2 miliarde creștini din întreaga lume, 230 de milioane au fost victime ale discriminărilor, ale samavolniciilor, ale ostilităților violente și chiar ale unor reale persecuții, toate acestea din cauza credinței lor". "Aceasta înseamnă" - a concluzionat Cardinalul Koch - "că 80% dintre persoanele persecutate în zilele noastre din cauza credinței lor sunt creștini".
De asemenea, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor a evidențiat importanța rugăciunii pentru creștinii persecutați, spunând: "amintirea în rugăciune a creștinilor persecutați poate aprofunda responsabilitatea noastră ecumenică". De fapt, toate comunitățile creștine au proprii martiri. În ciuda dramei diviziunii între Biserici, acești mărturisitori statornici au arătat că Dumnezeu însuși menține între botezați comuniunea la un nivel mai profund prin intermediul unei credințe mărturisite prin sacrificiul suprem al vieții". În această dimensiune martirologică a ecumenismului "trebuie aflată inima spiritualității ecumenice, atât de necesară astăzi. În vreme ce noi, ca și creștini și Biserici, trăim pe acest pământ în comuniune imperfectă, martirii în gloria cerească se află chiar de acum în comuniune deplină și perfectă".
"Fie ca sângele martirilor timpului nostru" - a spus în final Cardinalul Koch - "să devină într-o zi sămânță de unitate deplină a Trupului lui Cristos, unitate care este deja fondată în Botez". "A trăi ca și creștini și ca Biserică înseamnă a trăi ca botezați. De fapt, Botezul este curcubeul lui Dumnezeu asupra vieții noastre, promisiunea marelui său 'Da', poarta speranței și marcajul care ne indică ce înseamnă să trăim ca și creștini". În salutul adresat Cardinalului Koch, ordinarul militar Vincenzo Pelvi a susținut că libertatea religioasă este "libertatea libertăților", și fără aceasta "orice altă libertate nu este posibilă și nici adevărată".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1487, Ultimul acces: 2024-06-22 06:01:26