Ambasadorul chemat inapoi la Cairo s-a intalnit cu un oficial al Vaticanului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorul chemat înapoi la Cairo s-a întâlnit cu un oficial al Vaticanului

[2011-01-13]
În 1 ianuarie, într-un atentat sinucigaș cu bombă au murit 21 creștini copți, atunci când plecau de la Sfânta Liturghie din biserica Tuturor Sfinților din Alexandria, Egipt. Papa Benedict al XVI-lea și-a afirmat solidaritatea cu ortodocșii copți, cel mai recent duminica trecută, în discursul dinaintea rugăciunii Angelus de la amiază, și luni, 10 ianuarie, în cadrul discursului de An Nou adresat corpului diplomatic. Duminică, Papa a salutat un grup de parlamentari italieni care au participat la rugăciunea Angelus ca semn de solidaritate cu copții egipteni. În declarația de luni, Pontiful a vorbit despre persecutarea creștinilor în Irak, după care a adăugat: "Și în Egipt, în Alexandria, terorismul i-a lovit cu brutalitate pe creștini în timp ce se rugau în biserică. Această succesiune de atacuri este un alt semn al nevoii urgente ca guvernele regiunii să adopte, în ciuda dificultăților și pericolelor, măsuri eficiente de apărare a minorităților religioase".
Potrivit comunicatului Vaticanului, întâlnirea ambasadorului cu Arhiepiscopul Mamberti a dat prelatului ocazia de a afirma faptul că "Sfântul Părinte împărtășește sentimentele întregului popor din Egipt, lovit de atacul din Alexandria". A mai dat asigurări că "împărtășește de asemenea pe deplin preocuparea guvernului egiptean 'de a evita escaladarea conflictelor și tensiunilor cu motivații religioase', și a apreciat eforturile care se fac în acest scop". Potrivit unei declarații a ministrului egiptean de externe, chemarea ambasadorului înapoi la Cairo se datorează faptului că "noile declarații de la Vatican [...] sunt considerate de Egipt ca o interferență inacceptabilă în afacerile sale interne", relatează AFP. Ambasadorul a declarat pentru Rome Reports că "noi nu împărtășim viziunea că creștinii sunt persecutați în partea noastră de lume".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1485, Ultimul acces: 2024-06-24 07:34:31