Fa o fapta buna! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fă o fapta bună!

[2011-01-13]
„Te motivează puternic dorința de a face bine si de a oferi o mână de ajutor celor ce au nevoie? Te simți împlinit(ă) atunci când ai ocazia de a spune câteva cuvinte frumoase sau chiar de a scoate din impas o persoana, având tendința de a te sacrifica pentru alții”?

Poți face o FAPTA BUNA printr-un gest care NU TE COSTA NIMIC . Direcționeaza 2% din impozitul datorat statului către Asociația ’’Speranța este un Dumnezeu al bucuriei’’ înființată in orasul Dărmănești, judetul Bacau, Romania în data de 19.05.2010. Cont in lei, IBAN; RO06RNCB0535118103700001 deschis la Banca Comerciala Romana, Agentia Dărmănești, Bacau. Cod de inregistrare fiscal: 27376032.

Asociatia urmărește desfășurarea unor activități de interes general și local, are un caracter non-profit si apolitic, se afla la inceput si este neajutorata. Activitatea asociatiei este bazată pe voluntariat, in scopul ajutorarii persoanelor cu dizabilități (handicap), integrarea acestora în societate precum și ridicarea nivelului de viață al membrilor săi si doreste ca aceste persoane care pot fi parintii, fratii, surorile, rudele si cunostintele noastre, sa fie uniti, solidari unul cu altul, sa formeze o comuniune in care sa fie tratati cu respect, ca oameni, chiar daca au nevoi speciale.

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop. Această donație nu costă nimic contribuabilul! Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 15 mai 2011. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Vă mulțumim!

Sursa: Liviu Stanoaie <romuluss75@yahoo


Contor Accesări: 1493, Ultimul acces: 2024-06-24 15:41:32