Vor fi hirotoniti primii preoti ai noului Ordinariat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vor fi hirotoniți primii preoți ai noului Ordinariat

[2011-01-12]
Arhiepiscopul Nichols a declarat că "este un moment unic și comunitatea catolică din Anglia și Țara Galilor este privilegiată să joace un rol în acest eveniment istoric în viața Bisericii Universale". Prelatul a oferit o "caldă primire" lui John Broadhurst, Andrew Burnham și Keith Newton, care vor fi hirotoniți sâmbătă. El a mai adresat un cuvânt de primire și celor care doresc să se alăture acestor clerici "în deplină comuniune cu Papa în unitatea vizibilă a Bisericii Catolice". Arhiepiscopul a continuat: "Recunoaștem drumul pe care ei îl fac, cu despărțirile lui dureroase și nesiguranțele lui".
"Apreciem profunzimea căutării lor în rugăciune și dorința care îi conduce la a căuta să trăiască în cadrul comunității Bisericii Catolice sub conducerea Episcopului Romei. Aceasta este credința pe care o împărtășim". Arhiepiscopul Nichols și-a exprimat recunoștința pentru profunzimea relațiilor "ferme, pozitive și neîntrerupte" care există între Biserica Catolică și Comuniunea Anglicană, care constituie "contextul pentru importanta inițiativă de sâmbătă". El l-a menționat în particular pe Arhiepiscopul anglican de Canterbury, care "recunoaște integritatea celor ce caută să se alăture ordinariatului și i-a asigurat de rugăciunile lui".
O notă explicativă din partea Conferinței Episcopale a precizat că "un aspect cheie al înființării ordinariatului de către Papa Benedict al XVI-lea este acela că permite unor grupuri de foști anglicani și clerului lor să rămână împreună. Acest lucru este nou, deoarece înainte foștii clerici anglicani hirotoniți în Biserica Catolică erau separați de comunitățile lor, chiar dacă unii membri ai acelor comunități deveneau și ei catolici. De aceea, hirotonirile primilor preoți pentru ordinariat vor avea loc în timp ce formarea lor este încă în desfășurare, pentru ca să le permită să își slujească comunitățile în comuniunea deplină a Bisericii Catolice. Hirotonirile foștilor Episcopi anglicani au loc în acest moment cu permisiunea expresă a Sfântului Părinte pentru ca ei să poată juca un rol în chiar primele stadii ale dezvoltării ordinariatului".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1485, Ultimul acces: 2024-06-16 16:17:20