Vizita Episcopilor europeni si nord-americani in Orientul Mijlociu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita Episcopilor europeni și nord-americani în Orientul Mijlociu

[2011-01-12]
"Cred că elementul cel mai frumos și interesant al acestei vizite nu este cel al conferințelor, ci al întâlnirii cu persoane și experiențe. Această vizită reprezintă o încurajare pentru comunitatea locală, dar și pentru Episcopii europeni și americani care se întorc acasă îmbogățiți de experiențe utile pentru diecezele lor". Pr. Pizzaballa a descris astfel viața creștinilor din Țara Sfântă: "Condițiile de viață ale comunității creștine sunt fragile, așa cum se știe de multă vreme. Creștinii sunt în număr tot mai redus. Reprezintă o minoritate care face mari eforturi pentru a fi vizibilă, pentru a avea un rol în viața publică, iar perspectivele de dezvoltare economică și politică continuă să fie dificile. Sunt situații deja cunoscute care au nevoie de soluții stabile ce depind mult și de capacitatea politicii de a da răspunsuri, ceea ce lipsește în prezent".
Printre temele centrale abordate de episcopii europeni și americani în Țara Sfântă s-au aflat și tema ecumenismului și a libertății religioase. Despre acest subiect aplicat la situația din Țara Sfântă, iată reflecția pr. Pierbattista Pizzaballa: "Ecumenismul în Țara Sfântă, în Israel, în teritoriile palestiniene reprezintă nu doar o problemă teologică, ci mai ales una pastorală, pentru că comunitățile creștine viețuiesc împreună și din păcate aici, în Țara Sfântă, nu dăm întotdeauna exemplu de armonie în raporturi. În privința libertății religioase, nu avem problemele care există în alte țări din Orientul Mijlociu, precum Irak sau Egipt, dar nu întotdeauna accesul la locurile sfinte și libertatea de cult merg împreună cu libertatea de conștiință și de expresie. Dar și comunitățile mici și fragile, precum cele din Irak și Egipt, care se confruntă cu atâtea probleme au însă o motivație profundă, foarte puternic înrădăcinată în teritoriu, în tradiție, în credință, și pe care toți o trăiesc nu doar ca tradiție ci și cu un sens de identitate și de apartenență foarte perseverent. Aceasta este mărturia cea mai puternică pe care comunitatea creștină o poate da în Țara Sfântă".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1433, Ultimul acces: 2024-06-15 11:16:17