De ce laicii sunt principalii responsabili de re-evanghelizare? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De ce laicii sunt principalii responsabili de re-evanghelizare?

[2011-01-12]
Al doilea motiv este acela că "Laicii sunt în contact direct și în asociere zilnică cu lumea de-creștinată în care trăiesc. Acolo unde trăiesc și munca în care sunt angajați, afacerile pe care le fac și relațiile pe care le au, oamenii pe care îi văd și cu care vorbesc, persoanele cu care se întâlnesc, cu care călătoresc, pe care le văd și aud și cu care se asociază, zi de zi și oră de oră, sunt realitățile și oamenii care au atât de disperată nevoie de re-evanghelizare". De asemenea, "Laicii se află în poziții de influență în lume și asupra lumii, așa cum nici un Episcop sau preot nu poate avea. Cum a ajuns Imperiul Roman păgân din primul secol al creștinismului să afle despre Isus Cristos? De la credincioșii creștini între care trăiau păgânii, cu care se aflau în constantă legătură, și pe care i-au văzut trăindu-și viața așa cum nu mai văzuseră vreodată la alți oameni".
"Laicii înțeleg, ca tați și mame de familii, ca persoane din lumea afacerilor și politicii, cât de mult s-a de-creștinat societatea. Nici un cuvânt nu poate descrie neliniștea și suferința, aș îndrăzni să spun agonia pe care le trăiește un laic catolic activ și sincer în credința sa în încercarea de a rămâne fidel lui Cristos în societatea de astăzi. Putem înțelege acest lucru atunci când realizăm că laicii catolici trăiesc într-o lume în care contează materia și nu spiritul; în care dacă ceva nu este perceptibil cu simțurile trupului este considerat fără sens". În fine, "credincioșii laici sunt binecuvântați cu un har extraordinar de la Dumnezeu. Duhul Sfânt le dă darurile de care au nevoie nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a crește, într-o lume care l-a respins pe Mântuitor și consideră păcatul ceva normal".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1490, Ultimul acces: 2024-06-13 05:28:45