Corul „Symbol” organizeaza sesiune de admitere - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Corul „Symbol” organizează sesiune de admitere

[2011-01-11]
Dacă ești băiat și ai între 10 și 12 ani sau fată între 11 și 18 de ani, ai aptitudini și cunoștințe muzicale și îți place muzica de calitate, poți deveni unul dintre membrii Corului de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române.
Sâmbătă, pe 15 ianuarie, de la ora 12.30, Corul „Symbol” organizează la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, în Amfiteatrul „I. Gh. Coman”, o nouă sesiune de admitere.
„Trebuie să prezinte un cântec, două, la alegerea lor. După care noi le vom da un fragment melodic de reprodus, două sau trei fragmente dacă nu ne-am lămurit, pentru a verifica memoria muzicală și acuratețea auzului muzical. Le schimbăm tonalitatea, când mai sus când mai jos, pentru a vedea finețea auzului. Le dăm să cânte gama Do Major, în urcare și în coborâre, pentru a vedea întinderea vocii. Ultima probă este aceea de solfegiu, la care mulți întâmpină dificultăți. Nu este eliminatorie această probă, dar este bine ca ei să fie și ‚notiști’. Dacă sunt cu aptitudini pronunțate, cu auz foarte bun, memorie foarte bună, voce frumoasă, solfegiul se învață pe parcurs”, a spus pentru TRINITAS TV, pr. diac. Jean Lupu, dirijorul corului Symbol.
Nu există un număr limitat de locuri, astfel încât vor fi admiși toți cei care îndeplinesc condițiile de selecție.
„Nu este limită de locuri în cor, principal este să avem echilibru pe partide. Urmărim mereu acest echilibru și recrutăm în funcție de nevoile de la partidele respective. Cei mai puțini copii de la Corul Symbol au fost 60, dar cei mai mulți au fost 95”, a mai spus pr. diac Jean Lupu.
Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române este una dintre cele mai bune și renumite formații corale din țară. De-a lungul timpului a participat la numeroase concerte și concursuri interne și internaționale și, recent, a fost laureat al Concursului Internațional pentru coruri “Franz Schubert” de la Viena.
„Cei care vin la acest cor se aleg cu multiple beneficii. În primul rând este problema educației generale, iar familiile care pun preț pe educarea copiilor lor, în spiritul moralei creștine, orientează copiii spre acest cor. La noi se pune mare preț pe educație, punctualitate, corectitudine, dăruire, frățietate. Corul Symbol este o mare familie”, după cum a spus dirijorul corului Symbol, pr. diac. Jean Lupu.
Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înființat în 1990.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1539, Ultimul acces: 2024-06-24 19:26:33