Slujire arhiereasca la Brebina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Brebina

[2011-01-11]
În Duminica de după Botezul Domnului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în parohia Titerlești, filia Brebina, protoieria Baia de Aramă, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro
Slujba a fost ocazionată de întâlnirea, la început de an, a familiilor de preoți și cântăreți, cu ierarhul lor, cu scopul de a întări comuniunea și legătura frățească dintre membrii slujitori ai Eparhiei Severinului și Strehaiei.
La finalul Sf. Liturghii, Preasfinția Sa a mărturisit : “Suntem cuprinși de sentimente deosebite, aflându-ne aici, în această perioadă, împreună, în comuniune. Am ținut în mod special să continuăm o tradiție de câțiva ani, ca în prima duminică după Epifania Domnului să slujim Sf. Liturghie în biserica din Brebina și să fim aproape unii de ceilalți, preoți și cântăreți, credincioși și cler. Mă bucur că după ce am trăit intense momente de rugăciune la slujba de sfințire a Aghiasmei Mari și la prăznuirea Sf. Ioan, Înainte-Mergătorul și Botezătorul Domnului, să găsesc în această filie a parohiei Titerlești aceeași atmosferă de trăire duhovnicească. ”
Răspunsurile la strană au fost date de un grup psaltic alcătuit din membrii corului Kinonia, condus de Pr. Arhid. Cristian Mazilița.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5980, Ultimul acces: 2024-06-07 03:36:17