Sfanta Liturghie arhiereasca in Catedrala Arhiepiscopala din Constanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din Constanța

[2011-01-11]
Creștinii ortodocși l-au sărbătorit astăzi, 11 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare, începătorul vieții de obște. Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare este și ocrotitorul spiritual al Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, împreună cu Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. La final, Întâistătătorul Eparhiei Tomisului a spus că Sfântul sărbătorit astăzi rămâne un model pentru monahii din toate timpurile: „Viața Sfântului Cuvios Teodosie cel Mare este o candelă aprinsă. Postirea sa, rugăciunea sa și pilda sa de viețuire sunt pentru monahi un îndreptar. El este părintele care a adunat în jurul său mulțime de frați și monahi. El a învățat cu cuvântul și cu fapta. A arătat că înțelepciunea se dovedește dreaptă din faptele ei, după cum spune înțeleptul Solomon. A arătat că moartea este ușă spre viață și cu adevărat a făcut să înflorească pustia ca și crinul. Cei 693 de viețuitori din mănăstirea sa sunt o mărturie că dragostea adună și dragostea face ca toate să se împlinească”, după cum informează Radio TRINITAS.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6084, Ultimul acces: 2024-06-24 19:26:21