Caritas - pe primul loc in Topul Filantropilor din Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Caritas - pe primul loc în Topul Filantropilor din România

[2011-01-11]
Organizația Caritas, citim pe Caritas-Iasi.ro, care citează tot Adevarul.ro, este prezentă în România din 1989, imediat după Revoluție, când misiunea principală a fost coordonarea distribuirii ajutoarelor trimise din străinătate. La nivel mondial, aceasta a fost înființată de către Biserica Catolică, însă beneficiarii nu sunt selectați după criteriul religios. După modelul din Vestul Europei, și în România organizațiile Caritas sunt constituite în 11 Dieceze romano și greco-catolice. Toate acestea sunt reprezentate în acest moment de către Confederația Caritas România, compusă din șase organizații diecezane romano-catolice: Alba-Iulia, București, Iași, Oradea, Satu Mare Timișoara, și cinci organizații eparhiale greco-catolice: Blaj, Cluj, Oradea, Maramureș, Lugoj.
La nivel național, 39% din bugetul total al Caritas au reprezentat granturi și finanțări nerambursabile, iar 24 % donații ale persoanelor fizice. Finanțările internaționale au provenit, în principal, de la organizațiile Caritas din țări precum Germania, Austria, Italia sau Franța. În 2009, Caritas la nivel național a prestat servicii sociale pentru aproximativ 55.000 de beneficiari, iar în 2010 numărul acestora a depășit 56.000. Majoritatea sunt copii, peste 20.000, potrivit informațiilor organizației. Totodată, 12.000 de bătrâni nedeplasabili, dependenți de ajutorul familiei sau al unui cadru medical specializat sunt asistați în cămine sau la domiciliu, iar peste 15.000 de familii cu mulți copii, fără venituri sau cu probleme de sănătate sunt ajutate să trăiască în condiții decente.
Publicația Forbes este cunoscută la nivel mondial pentru listele pe care le întocmește anual: Forbes 400 - lista celor mai bogați americani, Forbes Global 2000 - lista celor mai mari companii din lume și Lista miliardarilor - lista celor mai bogați 500 de oameni din lume. Revista Forbes a fost lansată în România în martie 2009, de trustul de presă Adevărul Holding, fiind cea de-a zecea ediție internațională a Forbes.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1548, Ultimul acces: 2024-06-07 02:30:37