Slujba arhiereasca la Biserica “Sf. Ioachim si Ana” din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească la Biserica “Sf. Ioachim și Ana” din Roman

[2011-01-09]
În Duminica Începutului Propovăduirii Domnului, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Biserica Sfinților Drepți Părinți Ioachim și Ana din municipiul Roman.
Lucrările de construcție a Bisericii “Sf. Ioachim și Ana’’ au început, sub coordonarea preotului paroh Gheorghe Paleu, în ziua de 2 martie 2008, când i s-a pus piatra de temelie, și s-au terminat în Sâmbăta Patimilor Mântuitorului, din anul 2008, respectiv, ziua de 27 aprilie. Sfântul lăcaș a fost ctitorit, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, cu ocazia împlinirii a opt ani de slujire arhierească. Biserica a fost ridicată în locul în care a existat un parc pentru copiii, dezafectat, pe un teren donat Eparhiei de către municipialitatea romașcană. La inițiativa Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a fost ales ca hram al bisericii pe Sfinții Ioachim și Ana, patronii familiei creștine, informează epr.ro. Lângă sfântul lăcaș a fost amenajat un părculeț nou, modern, în care copii din zonă vin să se joace.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5329, Ultimul acces: 2024-06-10 14:06:25